Tämä seiruoka on aina ollut yksi lempikalaruoistani, vaikka onkin niin simppeliä....eikä ole mitään käsitystä olenko nähnyt jossain tällaisen ohjeen joskus vuosikymmeniä sitten vai onko ruokaohje "itsekeksitty". Ruoan ulkonäkö ja makukin voi vaihdella tekokerrasta riippuen, samaa on se että ruoka sisältää seitä + ananasta ja jonkin sortin kuorrutuksen ja se kypsennetään uunissa ...
Me söimme ananassein sipulisen perunasoseen, papujen ja salaatin kera. Tällaisella ohjeella minä tällä kertaa tein ananassein....
Ananassei
400 g pakasteseitä
suolaa
vähän yli ½ pientä purkillista ananaspaloja ilman lientä
valkopippuria myllystä, kuivattua tilliä, aromatseosta, currya
Kuorrutuskastike:
n. 20 g rasvaa
½ dl vehnäjauhoja
3½ dl maitoa
1-1½ dl juustoraastetta ( laitoin sinistä emmentalia)
suolaa
Pinnalle: juustoraastetta
Paloittele kala kuutioiksi tai laita palat sellaisenaan uunivuokaan. Ripottele suolaa päälle. Kypsennä n. 200 asteessa n. 15 min. Valmista sinä aikana kastike. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot, sekoita, lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Kastikkeen pitää olla tässä vaiheessa sakeaa. Jos kalasta on valunut reilusti nestettä vuokaan niin liruttele se pois. Lisää kalan päälle mausteita ( minä halusin jättää kuorrutuskastikkeen valkoiseksi, siksi lisäsin mausteet kalan pintaan) ja valutetut ananaspalat. Kaada kastike päälle ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Jatka kypsentämistä reilussa 200 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin ( n. 10 min)
Oikein hyvää oli, mausteet sattui just kohdalleen... Tuolla ohjeella tehdyn pitäs piisata neljälle kalamäärän mukaan, mutta meillä se ei piisaa kun nippa nappa kolmelle syöjälle. Ja jos kalaa yhtään jää niin se on hyvää ihan vaikka kylmänä leivän kanssa...
Kommentit