Aikaisemmin olen tehnyt Mustista ja hyvin samanoloinen herkku on tämä vadelmapiiras ( tietenkin eri marjoista tehtynä), mitä onkin tehty monissa blogeissa.

Piiras nimitys on mielestäni turhan arkinen tälle herkulle.... me söimme tätä ihan täytekakun asemesta viime viikonloppuna.

Piirakan päällysmarjoiksi voi valita omia suosikkejaan..vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita, lakkoja....

 Ihana vadelmapiirakka

Pohja:

150 g voita
1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

paistetun pohjan kostuttamiseen maitoa ( n. 1 dl)

 
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 12 - 15min (pohja ei saa saada paljon väriä). Kokeile pohjan kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta pohja maidolla.
 
 
 
Täyte:
 
2½ dl vispikermaa
150g Valio crème fraichea ( tämän tilalle voi laittaa myös esim rahkaa... tulee pikkasen eri makuista)
1 dl fariinisokeria

 

Päälle vadelmia (käytin aika paljon....lähes litran) ja hyytelösokerista kiille

1 kertaisena paketin ohjeen mukaan. Jos kiilteestä haluaa punaista, kannattaa laittaa osaksi nestettä punaistamehua.

Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi vadelmien päälle. Anna piirakan tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään...pohja kostuu ja mehevöityy.

Meillä kaikki tykkäsivät tästä vadelmapiirakasta, joten suosittelen kokeilemaan. Mansikkaversionakin on varmasti hyvää.