Muutamaa uuttakin kahvikakkuohjetta olen kokeillut nyt pääsiäiseksi, mutta eipä ole kaikki mennyt aivan nappiin. Ei pääse kaikki ohjeet blogiin asti. Tämän postauksen kakkuohjeen osaan unissanikin, vaikka takaperin. Jo vuosikymmenien takaa tuttu ohje. Useiden ei niin omaan mieleen olevien kakkujen jälkeen, halusin jotain tuttua ja turvallista, joten kaivelin tämän ohjeen esille.
Jos on tottunut tekemään rasva-sokeripohjaiset kakkutaikinat lisäten munat yksitellen, niin toki tämänkin voi niin tehdä. Minä olen muuttanut kaikki ohjeeni nykyisellään tämäön ohjeen kaltaisiksi.
Tarkoitus oli, että näihin kakkuihin tulisi koristelut (appelsiinimehuun tehty sokerivesikuorrutus raitoina ja jotain oranssia sattumia), mutta kun kakun saajat eivät halunneetkaan koristeluja.
Tämän postauksen kakut valmistuivat alla olevalla ohjeella.
- Vaahdota hyvin pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
- Lisää puolet munista, puolet kuivista aineista ja puolet nesteestä (sekoita appelsiinikuoritaaste appelsiinimehuun, niin se leviää taikinaan helposti) ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
- Lisää kaikki loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja paista + 150 – 170 asteisessa tavallisessa uunissa (uunisi tuntien) alimmalla tasolla noin tunti. Kokeile tikulla kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku
- Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ennen varovaista kumoamista.
- Jäähdytä kakku.
- Minusta tämänkin kakun maku vaan paranee, jos malttaa säilyttää kakkua viileässä 1-2 päivää.
- Halutessaan kakun päälle voisi pursotella esim sulatettua suklaata TAi vaikkapa keltaista sokerivesikuorrutusta + aurinkoströsseleitä näin pääsiäisen kunniaksi. Minä koristelen harvoin tällaisia tavallisia kahvikakkuja, vaikkakin olisivat huolitellumman näköisiä koristeltuina.
En jauhottanut vuokia, niin akkun pinta kiiltelee heti kumottua. Mutta jos yhtään epäilee kakun irtoamista omasta vuoastaan, silloin kannattaa ilman muuta jauhottaa vuoka. Ei välttämättä' isolla karkealla korppujauholla. Vehnäjauhojauhotuksen teen ite silloin, jos vuoan jauhotan.
Tässä linkki isoon appelsiinikakkuohjeeseen, mikä paistetaan väh 2,4 litran vuoassa. Ohje on hyvä perusohje muunkin makuisiin kahvikakkuihin.
Tässä linkki muna-sokerivaahtoiseen hyvään appelsiinkahvikakkuohjeeseen. Jotenkin kevyemmän tuntuinen kakku tulee muna-sokerivaahtoisella taikinalla.
Kommentit