CIMG7158.jpg

Kauppareissulla huomasin tällaista naudan punaviinipaistia olevan kaupan. Kokonaisena paistinahan tämä on tarkoitettu kypsennettävän ja siihen löytyykin ohje pakkauksen takaosasta, mutta meillä tulee paremmin syötyä padan tyyppiset ruokalajit. Yllä olevien kuvien jäälkeen ruokaan laitettiin vieläkunnon loraus punaviiniä, joten lopullinen ulkonäkö oli parempi mitä kuvissa. Liha on punaviinillä ja yrteillä mausettua naudan paahtopaistia, eli todella mureaa ruhonosaa.

CIMG7122.jpg

CIMG7149.jpg

Lihapadan väri olisi ollut houkuttelevampi, jos olisin laittanut siihen jotain tomaattista (tomaattimurska/paseerattu tomaatti/tomaattipyre), mutta söimme edellisenä päivänä punaist atomaattista siskonmakkarakeittoa, joten en halunnut taasen tehdä tomaattista ruokaa. Jatkossa kun teen tätä pataruokaa, laitan punaisuutta tomaatista ja viinistä.

Lihapata (punaviinipaistista)

noin 600 g naudan punaviinipaistia (Atria)

2 isoa keltasipulia lohkoina (koska halusin sipulien näkyvän ruoassa)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

vettä

punaviiniä (laitoin reilun dl)

suolaa

mustapippuria myllystä

1 pieni prk kokonaisia herkkusieniä

(ruskeaa maizenasuurustetta)

Leikkaa maustetu paisti isohkoiksi kuutioiksi.

Ruuskista lihapalat 2-3 erässä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Freesaa myös sipulit pannulla ja lisää vuokaan yhdessä mausteiden kanssa. 

Laita nesteitä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

Hauduta lihapataa (kannen alla) noin 150 asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää herkkusienet kokonaisina ilman lientä pataan ja halutessasi suurusta liemi ruskealla maizenasuurusteella....minä laitoin, koska söimme tätä nyt riisin kanssa.  Anna padan hautua uunissa vielä noin 15 min. 

Liha oli jo tunnin haudutuksen jälkeen ihanan pehmoista, mutta annoin sen hautua vielä pidempäänkin uunissa, alensin vaan lämpötilaa ja laitoin vuokaan folion kanneksi.

Tarkista ruoan maku, lihan kypsyys ja liemen sakeus.

 

CIMG7162.jpg

Hämäräperäinen kuva ruoistamme, mutta tässä näkyy paremmin lihapadan lopullinen väri punaviinilorauksen jälkeen. On paljon tummemman ja kauniimman väristä mitä yläkuvissa.

CIMG7135.jpg

Useimmiten tulee tehtyä uuniporkkanoita lisäkkeeksi eri tavoin maustettuina joko sellaisenaan tai yhdistettynä muihin kasviksiin/juureksiin. Tällä kertaa halusin valmistaa porkkanat oikein valkosipulisiksi ja kypsentää ne loppuun asti paistinpannulla liedellä. Hunajaa näihinkin oli ihan pakko laittaa...

Valkosipuliset pannulla kypsennettävät porkkanat

kuorittuja porkkanoita isoina suikaleina (minulla oli 6 isoa porkkanaa -> 8 kpl suikaleita jokaisesta)

voita (toki öljyäkin voi käyttää, mutta voi antaa ihanaa kiiltoa porkkanoihin yhdessä hunajan kanssa)

valkosipulia ( 4 kynttä)

hunajaa (noin 1 rkl)

mustapippuria myllystä monta kierrosta

suolaa (vajaa tl)

loraus vettä (vajaa 1 dl)

Kuullota isot porkkanasuikaleet rasvassa, lisää vesi ja mausteet sekaan ja anna hautua kypsiksi kannen alla välillä sekoitellen nostellen esim lastalla ja lusikalla varovaisesti, etteivät suikaleet mene rikki. Neste imeytyyy porkkanoihin ja osittain haihtuukin, joten sitä ei ole tarkoitus jäädä valmiisiin porkkanoihin. Älä kypsennä porkkanoita liian pehmeiksi. Tarkista maku.

CIMG7144.jpg

Olispa ollut vielä jotain vihreää porkkanoiden pinnalle....

Yrttejä (esim. rakuuna, oregano) näihin tietty voisi laittaa lisämausteeksi, mutta tällä kertaa en halunnut niitä käyttää.