Tällaisiin ruoka/pikkunaposteluherkkuihin halutaan meillä ainakin ihan kunnon paistopinta, jotta pekonista tulee oikein rapsakkaa
Pekonilla päällystetyt lihasukkulat
½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa ( vesikin käy)
1 muna
400 g naudan jauhelihaa
3/4 dl sipulikeittoaineksia
mustapippurirouhetta myllystä
1 iso valkosipulin kynsi raastettuna
½ tl paprikajauhetta
(suolaa?)
pekonisiivu 1/sukkula (8 kpl)
Sekoita korppujauho nesteeseen ja sitten kaikkien muiden ainesten kanssa tasaiseksi seokseksi. Kypsennä seoksesta pieni nokare pannulla tai mikrossa tarkistaaksesi maku. Muotoile lihamurekeseos sukkuloiksi/pitkiksi pötkylöiksi ja päällystä jokainen pekonisuikaleella. Alku ja loppukohdat pötkylän alle, etteivät aukea.. Kypsennä 225 asteisessa uunissa kypsiksi ja ihan kunnolla ruskeiksi n. 20 min.... Minä tein tästä annoksesta 8 isoa sukkulaa ja just riitti 1 iso pekonisiivu yhden kääryleen pinnottamiseen.
... sukkulat menossa uuniin...
Kommentit