CIMG6258.jpg

Tätä herkullista mustikkahyytelökakkua tein jo viime vuoden puolella omille synttärikahveille. Oikeastaan kakku valikoitui tuon vaalean päällyskerroksen takia kokeiluun ja toki siksikin, että pakastimessa oli siskolta saatuja mustikoita. Pensasmustikoita ostin aika paljon viime syksynä pakastimeen tätä kakkua varten ja toki niitä on riittänyt moniin muihinkin leivonnaisiin mm näihin muffinsseihin.

Kakun ohje on tarulta, iso kiitos ohjeesta. Tarun blogista löytyy kertakaikkisen ihania hyytelö- ja juustokakkuja ja monia muita herkkuja....käykääs tutustumassa blogiin. 

CIMG6178.jpg

Ohje on kopsattu Tarulta ja tein ihan sen mukaan käyttäen pienempää liivatemäärää. Kakusta tuli ihanan pehmoinen, mutta kuitenkin hyvin koossa pysyvä. Te, jotka tykkäätte tymäkästä hyytelö/juustokakusta, laittakaa liivatteita isompi määrä.Valmistusohjetta hieman muokkasin omaan tekemiseeni passeliksi.

Vaniljainen tuplamustikkajuustokakku    (ø24cm)
Pohja:
260 g (1 pkt) Bastogne-keksejä tai esim. kaurakeksejä... käytin digestivekeksejä
100 g voita

Täyte:
2½ dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valion vaniljarahkaa
200 g Viola vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta jogurttia (rasvaa 13%)
200 g (4 dl) mustikoita
8-10 liivatelehteä

Kiille:
2½ dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (ei vaahdoteta!)
2 liivatelehteä

Lisäksi tarvitaan väliin ja koristeeksi pensasmustikoita ... käytin 1 pienen rasiallisen yhteensä.

Kiilteen pinnalle rouhein vaniljamyllystä vaniljaa...tätä minulla ei ollut

Valmistaminen:

Murskaa keksit (koneella/käsin muovipussissa kaulimella tai mitä tapaa jokainen haluaakaan käyttää) ja lisää sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos hellästi 24cm vuoan pohjalle TAI laita vuoka ilman pohjaa (ja paperia) tarjoiluvadille ja painele pohjaseos vuokaan.  

Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Vatkaa toisessa kulhossa vaniljatuorejuusto ja lisää siihen sitten vaniljarahka ja jogurtti. Soseuta mustikat ja ota siitä 1dl sivuun pieneen kattilaan. Lisää loput mustikkasoseesta tuorejuustovaahtoon. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike varovasti nostellen. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun..... minä lisäsin hieman sokeria.  Kaada pohjan päälle puolet täytteestä ja ripottele sitten sen päälle paljon pensasmustikoita ja laita sitten loput täytteestä niiden päälle. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen. 

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon vaniljakastikeesta n.2 dl ja pieneen kattilaan n.½ dl. Kiehauta tämä ½ dl kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana loppu kastikkeen joukkoon ja kaada sitten varovasti lusikan kautta kakun päälle. Asettele tämän jälkeen pinnalle varovasti pensasmustikoita. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

(Rouhi ennen tarjoilua kiilteen pinnalle vaniljansiemeniä.)

CIMG6240.jpg

CIMG6712.jpg

Näin ihania kukkasia olen ystäviltä saanut...

CIMG6268.jpg

Tämän postauksen myötä Mimmin keittiö heittää taasen hyvästit pidemmäksi aikaa.

Palailen kyllä blogin äärelle sitten aikanaan, jos vaan asiat sen sallivat.

Vaikkei Mallu-Jasmina olekkaan lemppari sketsihahmoni tämän vuoden Putous-ohjelmassa (suosikkini on tietenkin Tanhupallo ja hyvänä kakkosena Amaryllis Yamamoto), toivottelen kuitenkin teille kaikille heipat Mallu-Jasminan sanoin, joten MöiMöi...