IMG_20250612_123806_edit_28777552384178.

Nopeatekoinen broileri-makaroni-kasviskeitto vesi-ruokakerma-koskenlaskija liemellä. Ja passelisti mausteita, niin hyvää keittoa oli. 

Kuvissa oleva keitto valmistui alla olevalla ohjeella.

Broileri-makaroni-kasviskeitto (kana-makaroni-kasviskeitto)

(valmista keittoa tulee noin 1.7 litraa)

8 dl vettä (lisää tarvittaessa )

kanaliemikuutio

soijakastiketta, paprikajauhetta, currya, mustapippuria/sitruunapippuria, kurkumaa, suolaa, kuivattua oreganoa ja ruohosipulia

__________________

noin 2½ dl raakaa makaronia (minulla oli fusillia)

noin 350 g pakastekasviksia (minulla oli he-ma-po ja he-ma-pa)

__________________

250 g kanan filesuikaleita (minulla maustamattomia)

1 oikein iso keltasipuli

oikein pullea valkosipulinkynsi (tai oman maun mukaan)

rasvaa ruskistamiseen

_________________

1 pienehkö punainen suippopaprika

2 dl ruokakermaa (minulla 15%)

½ pkt (= 125 g) Koskenlaskija juustoa (minulla oli perinteistä)

_________________

persiljaa valmiiseen keittoon

Valmistaminen

Laita vesi ja mausteita  kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää makaroni kiehuvaan veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten pakastekasvikset jäisinä kattilaan. Sinä aikana kun keiton alku kypsyy, ruskista filesuikaleet ja hienonnetut sipulit paistinpannulla ja lisää heti kattilaan muiden ainesten sekaan. Anna keiton kypsyä kypsäksi .(minulla meni noin 15 min) Lisää sitten kattilaan ruokakerma, sulatejuusto ja oikein pieniksi suikaloitu paprika. Anna keiton vielä kiehua pari minuuttia. Lisää tarpeen mukaan  vettä nesteeksi. Lisää hienonnettua persiljaa ja tarkista keiton maku.

IMG_20250612_121540_edit_28936710912294.

Vähän vielä maustoin keittoa  lisää maisteluvaiheessa. Tekeepä millä ohjeella tahansa ruokaa, niin kyllä sitä pitää maistella useampaankin otteeseen ja fiksailla oman maun mukaiseksi.

IMG_20250612_121252_edit_28976843790144.

Valmista sakeaa keittoa tuli noin 1.7 litraa. Meillä tästä syödään kaksi kertaa kumpainenkin. Lämmitysvaiheessa jouduin laittamaan vähän nestettä lisää, kun makaronit olivat imeneet sitä.

IMG_20250612_134626.jpg

Jälkkäriksi tein pannukakkua/pannaria. Ihan perussellaista.

IMG_20250612_120954_edit_29101589135721.

Tälle pellille on pannari tehty näillä suhteilla: 7 dl maitoa, 3 kananmunaa, 3½ dl vehnäjauhoja, vajaa tl suolaa, 2 rkl sokeria, 25 g voita sulana. Taikina tekeytyi jäääkaapissa päivälenkin ajan ja sitten paistoin sen 200 asteessa noin ½ tuntia.