original_835a1258-d83b-47f9-9202-330cfb6

Tämän broileriruoan tein ollessamme siskoni luona kyläilemässä. Meillähän on tapana kokkailla ruoat yhdessä. Tähän sisko paistoi lihat ja minä tein muuten. Yhessä makuja maistellaan. Tätä teen kyllä toistekkin, tykättiin.

Broileria kermaisessa aurinkokuivattu tomaattikastikkeessa

1 iso rasia = 800 g kanan fileleikkeitä (näissä jo mieto suola), ohutleikkeitä tms.

rasvaa lihojen paistamiseen

mausteita: paprikajauhetta, currya ja sitruunapippuria (suolaa, jos ei lihoissa jo ole)

Kastike

1 oikein iso keltasipuli

rasvaa sipulin freesaamiseen

kukkura 1 dl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina ilman "lientä"

noin 4 dl (ruoka)kermaa

2-3 dl vettä

vaaleaa maizena suurustetta

suolaa, kanaliemikuutio, paprikajauhetta, currya, sitruunapippuria

(tähän sopisi myös hyvin valkosipuli, vaikka nyt en laittanutkaan)

Valmistaminen

Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ja laita limittäin uunivuokaan. Ripottele mausteita kuumille lihoille TAI lisää mausteita vain kastikkeen sekaan.

Tee kastike paistinpannulle (ei tartte pestä välillä). Freesaa hienonnettu sipuli rasvassa. Lisää sekaan hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, nesteet ja mausteita ja kuumenna seos kiehuvaksi. Suurusta vaalealla suurusteella kastikkeeksi. Anna kiehua pari minuuttia ja maistele kastiketta. Lisää makuja tarvittaessa. Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan. Tarkoitus on, että kastiketta menee myös lihojen väliin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-35 min. Jos käytät paksumpia lihoja, pidennä kypsymisaikaa. Jos kypsymisen aikana näyttää kastikeosuus kuivuvan, lisää vuokaan vettä ja huljuttelet, niin se sekoittuu vuoassa olevien aineiden kanssa.

IMG_20211106_114256.jpg

Lihat on ruskistettu pannulla ja vuokaan ripsoteltiin lihojen päälle mausteet. Kastikkeen kaadoin lihojen päälle ja ruoka uuniin kypsymään.

IMG_20211106_114509.jpg

Tämän kuvan oton jälkeen lisäsin vielä tähän nestettä, ihan vaan vettä, koska näytti lisänestettä kaipaavan. Maut kyllä piisas. Lisävesi on jo lisätty ohjeeseen.

IMG_20211106_125603.jpg

Me haluttiin ruokaan kunnon paistopinta, joten nostin uunin lämmön vielä isommalle lopussa ihan muutamaksi minuutiksi.

Tällä kertaa syötiin broileriruoka perunamuusin kanssa, sillä siskoni oli tehnyt herkullista karjalanpaistia toiseksi ruoaksi.