Leivoin muutaman kentakilaisen kahvikakun... suurin osa näistä matkustaa sukulaisille...

Kentakilainen kahvikakku

huom! ohje on hyvin ison kakun ohje, joten minä teen aina kaksinkertaisesta ohjeesta 3 kpl kakkuja

kirjoitan tähän kuitenkin yksinkertaisen hyvin ison kakun ohjeen.

200 g rasvaa

4 dl sokeria

3 munaa

6½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2½ dl kermamaitoa

1 tl vanilliinisokeria

1½ dl korintteja tai rusinoita

1½dl hienoa mantelirouhetta

Kuorrutus jäähtyneelle kakulle:

100 g rasvaa

1 dl kermaa

2 rkl sokeria -> paahda

300 g siivilöityä tomusokeria

Koristeeksi: mantelirouhetta tai paahdettuja mantelilastuja

Valmistaminen

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset rasva-sokerivaahtoon ja sekoita kunnes taikinasta tulee tasaista.

- paista kakku kypsäksi ( 160-175 asteinen uuni, alin taso ritilän päällä tavallisessa uunissa, arvioitu kypsymisaika n. 1 tunti. Kypsyyttä kannattaa kokeilla pistämällä puutikulla  kakkuun -> kuiva tikku = kypsä kakku) ja jäähdytä

- valmista kuorrutus: kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirappimaiseksi  VARO POLTTAMASTA SOKERIA LIIAN TUMMAKSI

yhditä kerma-rasvaseos paahtunen sokerin sekaan -> kuohuu aluksi, varo polttamasta itseäsi.

seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu, jäähdytä seosta 2-3 min ja yhdistä sitten se siivlöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutukseksi -> kuorruta kakku, käytä apuna ihan tavallista ruokaveistä

- koristele kakku haluamallasi tavalla

... kentakilaiset odottavat kuorrutusta...

... paahtunut sokeri-kermaseos keitetty tasaiseksi ja se lisätään vähän jäähtyneenä siivilöidyn tomusokerin sekaan esim. pallovatkaimella vatkaten -> tasainen kuorrutus ja sitten se vaan levitetään kakkujen päälle....jos kuorrutus tuntuu aluksi liian löysältä, kannattaa sen antaa jähmettyä ensin vähän kulhossa...

... tässä kentakilaiset kahvikakut ovat kuorrutettuina jähmettymässä (kuorrutus kuivahtaa..)

... koristeeksi laitoin mantelirouhetta..

... kun kuorrutus on jähmettynyt, kakut voikin laittaa muovipussiin ja pakastimeen , jos et pakasta kakkuja muista kuitenkin säilyttää ne kylmässä ( kuorrutuksen takia)

... huom! tämän kokoisia kakkuja tulee siis 2xohjeesta -> 3 kpl kakkuja ( ja kuorrutus samoin)