CIMG8445-001.jpg

Torttu- tai voitaikinasta voi tehdä näin helpolla kuppeja ja täyttää ne ennen paistamista joko suolaisella tai makealla täytteellä tai paistaa pelkät kupit ja täyttää ne jäähtyneinä vaikkapa hedelmillä ja kermavaahdolla tai suolaisiin passaisi täytteeksi vaikka savukalatahna.

CIMG8431.jpg

Minä tein makeat kupit näin:

Sulatin torttutaikinalevyt ja puolitin jokaisen.

Voitelin muffinssivuoan syvennykset ihan reilulla määrällä voita. (kerran voitelin nuukalla määrällä ja kupit meinasivat jäähä kiinni syvennyksiin)

Painoin neliöt syvennyksiin. Tässä voi vähän ohjailla mihin kohden vekit haluaa suunnata.

Pistelin pohjaosia haarukanpiikeillä, ettei ne nousisi kovin paksuksi,

Täytin kupit vaniljarahkalla. (myös maustetut tuorejuustot käyvät)  Minä käytin purkillisen rahkaa näihin 8 kuppiin, vaan kyllä siitä tulee 10 kuppiin. Rahkan päälle annostelin kaupasta ostamaani omena-kanelimarmeladia (on paistonkestävää,  vaan ei kovin kauniin väristä.) Marmeladista meni reilu puoli purkillista.

Paistoin kupit 200 asteisessa tavallisessa uunissa keskitasossa, kunnes olivat kypsiä. Minun uunissa aikaa meni lähes 25 minuuttia, sillä tykkäämme, että täytteen altakin pitää taikinan olla kypsää.

CIMG8441.jpg

Tässä kuvassa kupit ovat just uunista pois otettuja. Vaikka ovat keskeltäkin kypsiä, hengähtävät keskeltä vähän jäähtyessään, joten ei kannata säihkähtää.

CIMG8452-001.jpg

Tomusokeria voi siivilöidä päälle, jos niin haluaa. Hyviä olivat. Muista säilyttää kylmässä, koska täytteessä on rahkaa.

Nämä kupit ovat siitäkin kivoja, että samaan muffinssipeltiin voi laittaa kypsymään makeita ja suolaisia kuppeja.