IMG_20210319_171258.jpg

Pikaista makeaa kahvipöytään olio tarvis saaha ja pähkäilin uunidonitsien ja muffinssien välillä. Muffinssit voittivat.

IMG_20210319_164640.jpg

Muffinssit tehty alla olevalla sekoitettavalla helpolla ohjeella. Makua näissä piisaa ihan tällaisenaankin, ilman suklaakoristeluja.

Suklaa-appelsiinimuffinssit

(ohjeella tulee 12 kpl  muffinsseja, sopivat paistumaan 12 kpl muffinssipeltiin)

3½ dl vehnäjauhoja

1½ dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

ripsaus suolaa

yhden ison appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori

1 dl maitoa (toki voi appelsiinimehuakin laittaa)

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

125 g suklaata rouhittuna (minulla oli hasselpähkinäsuklaata)

Koristeluun

tummaa suklaata + tilkka kahvijuomaa ja rasvasulaa, suklaakarkkeja, nomparelleja tms.

Valmistaminen 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset eli maito, munat, rasvasula ja appelsiinikuori. Lisää viimeisenä rouhittu suklaa ja sekoita vaan sen verran, että suklaa sekoittuu taikinaan tasaisesti.

Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa.  

Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

Halutessasi koristele jäähtyneet leivonnaiset. Minä sulatin tummaa suklaata noin 50 g + löysykkeeksi kuumaa kahvijuomaa pieni loraus (=noin 1 rkl) ja saman verran rasvasulaa.

 

IMG_20210319_171218.jpg

Meillä ei kukaan enää syö suklaita sellaisenaan, niin pitää yrittää leivonnaisissa "pakkosyöttää" porukoille.

IMG_20210319_171329.jpg

Namskis!