Kalifornian lihapata on yksi muunnos ihan tavallisesta kauniin punaruskeasta lihakastikeesta. Tavallisten kastikeainesten lisäksi lihapataan tulee porkkanaa ja kuivattuja luumuja. Lihana käytetään yleensä naudanlihaa, mutta minä tein lihapadan tällä kertaa possun palapaistilihoista ja miksipäs ei possunliha ja luumu sopisi hyvin yhteen...
Kalifornian lihapata
400 g naudan paistia /possun palapaistilihoja kuutioina
1 iso sipuli -> kuori ja hienonna
rasvaa ruskistamiseen
vettä nesteeksi
suolaa, pippuria, aromat-seosta
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
2 - 3 rkl tomaattipyrettä
3 porkkanaa -> kuori ja paloittele
½ pussillista kuivattuja luumuja
ruskeakastike suurusta tai vehnäjauho-vesiseosta kastikeosan suurustamiseen
½ dl ruokakermaa
Ruskista lihat ja sipulita ja maita ne hautumaan maustettuun liemeen. Lientä sen verran että lihat peittyvät.Kypsennä lihat noin puolikypsiksi. Lisää porkkanan palaset ja kuivatut luumut sekaan kypsymään. Mikäli käytät pakasteporkkanaa, lisää ne vasta myöhemmin. Hauduttele kypsäksi ja suurusta kastike suurusteella tai vehnäjauho-vesiseoksella. Minä käytin Maizena ruskeakastikesuurusta. Tarkista maku. Pehmennä lihapadan makua tilkalla kermaa.... hyvää ilmankin.
Tarjoa kalifornian lihapata riisin tai perunoiden kera.
Kommentit