Kauhean usein en lämpene tällaisille "suklaakakuille" missä on pelkästään tummaa kaakaojauhetta, eikä olleskaan oikeaa suklaata. Nyt kuitenkin löytyi mieleinen ohje Ruokailmiö-blogista http://ruokailmio.blogspot.fi/2012/11/kaakaokuivakakku.html. Tällä ohjeella onkin tullut  tehtyä kahvikakkua jo useammankin kerran.
Ohjeella ei tule mitenkään kauhean kookas kakku, näin 2 litran vuoassa paistettaessa....meille  kuitenkin kakkuviipaleessa oli kokoa näinkin. Siskollekin tein tätä Kuopioon mukaan, eikä hankään halunnut muhkeampaa kakkua.... kenties kuitenkin ensi kerralla suurennan ohjeen niin että iso kakkuvuokani täyttyy kokonaan smiley. Ohje on julkaistu kuulemma muutamissa kirjoissa mm Ankkalinnan mestarikokit - kirjassa.

Tässäpä ohje alkuperäisenä...alakuvasta näätte minkä kokoinen kakusta tulee... vähän muutin valmistusohjetta, vaan eipä tuolla yhdistämisjärjestyksellä tässä ohjeessa niin suurta merkitystä tunnu olevan, pääasia että vaahto on hyvää.


Kaakaokahvikakku

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta ( siis sitä tummaa, ei makaota)
150 g voita
3 munaa
1 dl kuumaa, vahvaa kahvia ( ihan hyvin tavallisen vahvuinenkin kävi)

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaakaojauhe.
3. Vatkaa munat hyväksi vaahdoksi eri kulhossa.
4. Yhdistä munavaahtoon kuivat ainekset siivilän läpi laitettuna + rasvasula + kahvijuoma. Sekoita hyvin -> tasainen taikina, eikä paakkuja ole.
5. Kaada löysä taikina voideltuun (korppujauhotettuun....jää näkyviin reunasta tumman kakun pinnalle) kakkuvuokaan.
6. Paista kakku 160-175 asteisessa uunissa sopivan kypsäksi. Varo, ettet paista kakkua liian kuivaksi. Aikaa menee n. 40 min. Kannattaa kokeilla tikulla ja tikkuun saa vaikka ihan vähän jäädäkkin kosteaa... tai ainaskin heti kun tikkuun ei tartu, kakku pois uunista.
7. Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassa ja kumoa se sitten tasaiselle alustalle/leivinritilälle.
8. Halutessasi siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.


Hyvää kakkua, kunhan et vaan paista tätä liian kuivaksi smiley.