IMG_20210321_171359.jpg

Tällainen ateria syötiin jo jokunen viikko taaksepäin. Possun ulkofilepihvejä hillosipuli-pippurikastikkeessa, uunissa paistettuja viipaleperunoita, porkkanatagliatellea ja salattia. Oli meidän sunnuntaiateria viinin kera.

IMG_20210321_165102.jpg

Possun ulkofilepihvit hillosipuli-pippurikastikkeessa

(kolmelle syöjälle, kun possupihvin paino on noin 150 g raakana/henkilö)

3 kpl possun ulkofilepihvejä / leikattuja paksuhkoja viipaleita puhdistetusta possun ulkofileestä

rasvaa lihojen ruskistamiseen

2 dl kuohukermaa (tai pippuri ruokakermaa)

vajaa dl vettä

sinappia

paljon mustapippuria rouheena/myllystä (jos käytät pippurikermaa, maistele tarvitseeko laittaa ollenkaan)

lihaliemifondia tai kolmannes lihaliemikuutiosta

soijakastiketta

ripsaus savupaprikajauhetta

puoli pientä prk ( = vajaa 1 dl) hillosipuleita ilman lientä

Valmistaminen:

Nuiji lihat ohuemmiksi. (minä nuijin muovipussin läpi)

Ruskista lihat kuumalla pannulla molemmin puolin ja nosta lautaselle odottamaan.

Kaada pannulle kerma, vesi ja lisää kaikkia mausteita ja hillosipulit (minä laitan kokonaisina) ja anna kastikkeen kiehahtaa. Maistele kastiketta.

Lisää lihat kastikeeseen ja anna ruoan  hautua 15-20 minuuttia (lihojen paksuus?). Lihat eivät kuivu, koska ovat kastikkeessa. Käännä lihat välillä/valele lihoja kastikkeella.

Tarkista vielä kastikkeen sakeus ja maku. Jos kastike meinaa haihtua liian sakeaksi, voi liihen vaan laittaa lorauksen vettä löysykkeeksi.

IMG_20210321_170908.jpg

Viipaleperunoiden kanssa samalla vadilla ihan vaan keitettyjä porkkanatagliatellea / porkkananauhoja (ihmeveitsellä tehtyjä) kiehauttettuja suolalla maustyetussa vedessä muutama minuutti, vesi pois, sekaan mausteita ja voita ja persiljaa. Ja loraus sitruunasta puristettua mehua. Oli hyvää, vaikka niin simppeliä.

IMG_20210321_170618.jpg

Lähiaikoina olen tehnyt tämän tapaisia viipaleperunoita aika usein. Näihin tarvitaan vaan (kuorittuja )isoja perunoita paksuina viipaleina, tilkka öljyä ja mieleisiä mausteita. Minä laitoin näihin vaan suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria ja lorauksen soijakastiketta. Mausteet öljyn sekaan, pullasiveltimellä perunoiden pintaan molemmin puolin. Perunat ovat vaan yhdessä kerroksessa kypsyessään, ei siis saa laittaa päällekkäin. Uuniin kypsymään 200-225 asteeseen 20-30 min ruiippuen perunalajikkeesta ja viipaleen paksuudesta. Saavat kypsyä ihan kunnolla pehmeiksi ja värikin saisi tulla paahtuneen ruskeaksi.

IMG_20210321_153520.jpg

Salattina ihan sekalainen vihreä salaattipohjainen salaatti ja paljon itekasvatettuja herneenversoja seassa/pinnalla.