Tämän kakun tein ystävän pyynnöstä hänen lähipiirilleen pieneksi synttärikakuksi.
Kakussa on ihan tavallinen 4 munan sokerikakkupohja.
Kostutus vaniljamaidolla
Täytteenä on kahdessa välissä kotimaisia pakastemansikoita + kotitekoista mansikka-omenasosetta ja kermavaahtoa /vaniljarahka-kermavaahtoseosta.
Pinta on vispikermavaahtoa sokeroituna.
Mansikoiden päällä on hyytelösokerikiille.
Reunoille laitoin paahdetut mantelilastut.
Ja tuloksena oli pyynnöstä simppeli mansikka-kermakakku.
Kyllä vaan kakkupohjan leikkaa sen heti jäähdyttyäkin. Tokihan murenevampi oli, mutta hätätilassa onnistuu näinkin. Mansikat ovat kotimaisia ostomansikoita sokkarin pakastimesta. Hyviä, pienikokoisia makeita manskoita olivatkin.
Meinasin jättää kakaun tällaiseksi, vaan olin ostanut sitruunamelissaa muuhuin käyttöön ja minusta se olis passannut niin hyvin tähänkin. Ystävä ei sitä kuitenkaan halunnut kakun päälle laitettavan...
joten laitoin sitä vain vadille. Vielä mansikka-amppelista muutama mansikan kukka, niin pieni lisäkoristelu oli valmis.
Kommentit