CIMG0924-normal.jpg

On onnenkauppaa, jos meidän kaupoista onnistuu yhyttämään tuoretta kalaa (siis jotain muuta kun kirjolohta).... joten kun näin haukifileitä kaupan, muuttuivat ruokasuunnitelmat lennosta. Lähes 7 euroa tuo file maksoi, enkä pitänyt sitä mitenkään kauhean kalliina edes. Pikkuruokaisille tuosta olisi riittänyt neljällekin ihan kunnon palat, vaan me lohmasuut herkuteltiin ja syötiin kaksistaan koko file.

Tulipa niin lapsuus mieleen. Silloin aikoinaan maalla naapurin mies (ja joskus myös kierteli kalakauppias talosta taloon) toi meille aika usein kokonaisia haukia mitkä sitten porukalla ulkona fileoitiin ja paistettiin sisällä puuhellalla isoilla valurautapannuilla  joko ihan sellaisenaan tai sitten kaloista ehtiin ihanaa haukikeittoa.

Mitään paksua kuorrutusta en haukipaloihin tällä kertaa halunnut, siksi tein niille vain jauhotuksen. Mausteenakin on vaan suola, sillä halusin kalan maistuvan sille itselleen, siis kalalle.

 

Paistettua haukea

1  haukifilee

jauhottamiseen; n.3/4 dl vehnäjauhoja + suolaa (lähes tl.... tosin jouduin maustamaan kaloja paiston jälkeen lisää suolalla)

paistamiseen oikeaa voita

Leikkaa haukifilee paloiksi. Sekoita suola jauhhoihin ja kierittele kalapalat seoksessa hyvin joka puolelta. Paista kalat paistinpannulla voissa kypsiksi molemmin puolin. Tarkista paksuimmasta kalapalasta pohjapuolelta, jotta kalan lihasta on tullut valkoista ja se näyttää kypsälle. Älä kuitenkaan paista kaloja turhan kuiviksi.

Minä jouduin ripottelemaan kaloihin lisää suolaa paiston jälkeen....

 

CIMG0927-001-normal.jpg

Haukipalojen kanssa söimme ihan vaan kuorineen keitettyjä perunoita ja ihanaa suolalla ja reilulla valkopippurilla maustettua munakastiketta (tai olisko nimi ihan munamuhennos, kun sen verran sakeaa siitä tein ja keitettyä kananmunaa laitoin oikein paljon) sekä porkkanaraastetta ja punajuurilohkoja.

CIMG0914-normal.jpg

Siinä ne nököttävät, kaikki 4 haukipalaa. Kasa ruotoja jäi lautaselle, sillä en todellakaan kotioloissa edes yritä selkäpuolelta ruotojen poisleikkuuta. Kyllä vastuu ruodoista on syöjällä. Hauen selkäpuolelta ne löytyvätkin helpolla, ovathan ne sen verran isoja. Askeettisia kalapaloja, vaan harvoin saatuna niiiiiin hyvää.