CIMG1138-normal.jpg

Tämän ruokalajin kehittelyssä oli pohjana ihana Broileria Igorin tapaan....

Syöjiäkin oli enemmän, joten ohje on hieman isompi. Te jotka oikein tykkäätte smetanan mausta, voitte laittaa tähän 2 prk smetanaa ja jättää veden pois kokonaan...

 

Possua tomaattisessa smetanakastikeessa

750 g (=10 kpl) possun ohutleikkeitä (maustamaton)

+ lihojen maustamiseen suolaa, paprikajauhetta ja sitruunapippuria/mustapippuria

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 punainen pieni suippopaprika suikaleina

1 oranssi pieni suippopaprika suikaleina

1 iso keltasipuli lohkoina

3 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 rkl tomaattipyrettä

reilu ½ prk säilyke kirsikkatomaatteja  (käytin Muttia) tai muuta tomaattimurskaa

½ rkl sokeria

reilu 1 tl suolaa

1 dl vettä ( tai tämän tilalle toinen pieni prk smetanaa)

1 pieni prk (120g) smetanaa

mustapippuria rouheena

2 kpl maustekurkkua/suolakurkkua kuutioituna

Ruskista lihat molemmin puolin kuumalla pannulla tilkkasessa öljyä. Siirrä lihat uunivuokaan ja ripottele niiden päälle mausteita. ( Isompaa määrää tehdessä lihojen ruskistamisen voi ihan hyvin tehdä uunivuoassa uunissa.)

Valmista päälle tuleva kastike; kuullota pannussa sipulit ja paprikat, lisää joukkoon tomaattipyree ja valkosipuli  ja anna niidenkin lämmetä. Lisää sitten vesi, smetana, tomaattimurska ja mausteet sekaan ja anna seoksen hautua muutama minuutti. Maistele kastiketta....kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan. Ripottele maustekurkku/suolakurkkukuutiot päälle. Kypsennä ruokaa n.175 asteisessa uunissa 40-50 min lihapalojen paksuudesta riippuen..... kokeile haarukalla että lihat ovat pehmeitä.Tarjoa ruoka esim uuniperunoiden/juuresten kanssa.

CIMG1127-normal.jpg  CIMG1129-normal.jpg

uuniin.....ja ulos

CIMG1133-normal.jpg

Uunijuureksiin laitoin hyvin pestyjä kuorellisia perunoita lohkottuina, luomuporkkanaa isoina suikaleina, palsternakkaa isoina suikaleina, öljyä, suolaa, paprikajauhetta, mustapippurirouhetta. (sipulia en tällä kertaa laittanut, koska liharuoassa oli sitä niin reilusti). Paloitellut juurekset laitetaan esim uunipellille (leivinpaperi päälle, niin pääsee vähemmällä tiskillä) ja öljy-mausteseos kaadetaan sekaan ja käsin möyhitään niin että juurekset maustuvat tasaisesti. Kypsennetään n. 200-225 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia juurespalojen koosta ja määrästäkin riippuen.

Minä varaan aina täydelle uunipellilliselle uunijuureksia kypsymisajaksi lähes tunnin....loppupuolella voi sitten lämpöä tarpeen mukaan pienentää.