original_2738cef1-342f-4d76-a197-264d949

Pitkästä aikaa tein eilen parmesanbroileria. Tällä kertaa ilman voi-valkosipuliseokseen kastamista, minkälaisten ohje löytyy täältä.

Kuvan broileri on valmistettu tällä ohjeella. Käyttäen korppujauhoja, vaan tietenkin pankojauhotkin passaisivat oikeinkin hyvin. Käyttämissäni lihoissa oli jo suolaa, joten laitoin mausteita vain leivitysseokseen.

original_b317c66f-825c-4cfc-82ac-9c343da

Tekeepä parmesanbroilerin/parmesankanan millä ohjeella tahansa, kannattaa leivityksen antaa kuivahtaa hetkinen ennnen paistamista.

Pakkauksen lihoista osa oli hyvinkin pullakoita, jote olisin voinut leikata ne kahtia ohuemmiksi ennen leivitystä. Vaan empäs nyt tehnyt niin.

IMG_20211211_132030.jpg

Minä paistoin lihoihin pinnat 2 isolla pannulla ja laitoin ne sitten pellille leivinpaperin päälle loppukypsymään uuniin. Jos tekisin vain muutaman lihan, niin monasti olen kypsentänyt ne pelkästään pannulla paistaen.

original_343fcbf6-215a-48c9-b5c4-d6ee66a

Kastike näyttää kattilassa valjulta, vaan ei todellakaan ollut sitä. Lempparikastiketta pitkään aikaa. Kanssasyöjäkin otti lisää ilman kehoitusta, eikä kyllä useinkaan nykysellään santsaa. Minä laitoin nesteeksi kermaa ja maitoa, vaan pelkästään maidostakin saa ihan maukkaan kastikkeen. Kastikkeeseen tulevat sipulit, paprikat ja ananakset kannattaa hienontaa aika pieniksi, niin tulee rakenteeltaan mukavamman tuntuista kastiketta.

Vaihtelua tähän kastikkeeseen saa lisäämällä esim sinihomejuustoa tai muuta mieleistä juustoa sekaan lopussa tai/ja lisäämällä lopussa cremefraichea tms.

Tässäpä ohjeentynkää kuvan soosille.

Kermainen curry-ananas-paprikakastike

40-50 g voita

vajaa 1 tl currya

vajaa 1 tl paprikajauhetta

1 keksikokoinen keltasipuli

1 oikein pullea valkosipulin kynsi (minä raastan valkosipulin)

4 pientä suippopaprikaa (niitä minikokoisia) tai 1 pienehkö tavallinen suippopaprika

3 – 4  kiekkoa säilykeananasta ilman lientä (myös ananasmurska kävisi -> 1 pieni prk valutettuna)

2 kukkuraa rkl vehnäjauhoja

3 dl (ruoka)kermaa

noin 2 dl maitoa

ripsaus sokeria

sitruunapippuria (tai mustapippuria)

suolaa

kuivattua persiljaa

Valmistaminen

Hienonna sipuli oikein hienoksi, kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna ananakset ohuiksi paloiksi (voisi käyttää myös murskaa hyvin valutettuna)

Sulata rasva kattilassa ja lisää sipulit ja ananakset freesaantumaan 3-4 min. Lisää curry, paprjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita, jotta jauhot kostuvat. Lisää kerma ja maito ja kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä vähintään 5 min. Saa hautua kauemminkin. Mausta kastike ja tarkista maku ja sakeus. Jos kastike tuntuu liian sakealta makuusi, löysytä sitä maidolla. Sakeammaksi kastikkeen saat keittämällä’ sitä ilman kantta, jotta nestettä haihtuu.

IMG_20211211_140551.jpg

Meillä molemmat tykkäsivät tästä ateriasta. Lisäkesalaattina oli ihan perus vihreäsalaatti ja punaista juomaa nautittiin ruokajuomana.