Erään hoppupäivän nopea ruoka. Minulla oli makaronina gnocchit, vaan tokihan mikä tahansa makaroni käy tähänkin ruokaan.
Jauheliha-gnocchipata
200 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli
6-7 dl vettä (makaronista riippuen tarvittaessa lisää)
lihaliemifondi/lihaliemikuutio
paprikajauhetta, soijakastiketta, mustapippuria, suolaa
1 pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna
noin 1 dl paseerattua tomaattia + 2 rkl tomaattipyrettä (jotain tomaattista)
200 g makaronia (minulla oli gnoccheja noin 5 dl )
1 keskikokoinen punainen suippopaprika pieninä kuutioina
sipulin vihrreitä varsia/ruohosipulia/purson vihreää osaa (minulla on niitä pakastettuna)
1½ dl pakasteherneitä
Annoksiin: persiljaa + paprikakuutioita
Valmistaminen
Laita vesi ja kaikki mausteet kattilaan kuumenemaan ja paista sillä aikaa liha.
Ruskista jauheliha yhdessä keltasipulin kanssa oikein ruskeaksi paistinpannulla. Rasvaa ei tarvita pannulle. Yhdistä ruskistettu liha-sipuliseos kattilaan.
Lisää makaronit kiehumaan ja kypsennä seos napakan kypsäksi välillä sekoittaen. Tarkista, että nestemäärä piisaa. Lisää paprikakuutiot, herneet ja vihreä sipuli sekaan ja anna kypsyä pari minuuttia kunnes herneet ovat kuumentuneet. Tarkista maku ja sakeus.
Meillä ohjeella tuleva ruokamäärä piisasi vaan kolmelle syöjälle. Oltiin nälkäisijä. Lisänä oli porkkanaraastepohjainen salaatti.
Kommentit