Ei mitään kevyttä kesäruokaa, mutta on helppo ruoka laittaa uuniin ja tehdä muita hommia (reilun) 1½ tuntia tai vaan olla.
Ohjenuorana oli oma ohjeeni mikä löytyy täältä.
Nyt korvasin osan perunasta porkkanalla ja laitoin pekonit kokonaisina siivuina pinnalle ihan sellaisenaan. Nesteenä on ruokakakermaa + maitoa + munat. Suolaa olis saanu olla meille vähän enemmän, mutta sitähän saa halutessaan syöntivaiheessa lisättyä.
Laatikko menossa uuniin. Ripottelin vielä vähän paprikajauhetta ja pippuria pekonienkin pinnalle.
Laatikko kypsyi kaikkinensa reilun 1½ tuntia. Ekaksi tunnin 200 asteessa ja sitten alensin lämmön noin 150 ja annoin siellä vielä hautua. Koko ajan oli ilman foliota/kantta. Kypsyys kannattaa kokeilla perunoista. Miinulla perunana oli yleisperuna.
Minä leikkasin saksilla pekonisiivut kahtia ennen kun ruvettiin ottamaan ruokaa.
Kommentit