Viime viikolla vietin mukavan hetken ystäväpariskunnan kanssa ruokaillen Ylivieskassa ravintola Pikkuveljessä (Lintutiellä)

Tarjolla olleista lounasvaihtoehdoista valitsimme kuvan mukaisia ruokia...

CIMG5916.jpg

Alkuruokasalaatti ja keitto haetaan noutopöydästä... minä tietenkin söin kumpaakin. Salaaatipöydän komponentteja olisi ollut tarjolla vaikka kuinka paljon...

CIMG5914.jpg

Paprikakeitto oli todella ihanaa, kuten kummankin Pikkuveliravintolan keitot yleensäkkin ovat. Myös Valtatiellä olevan lounasravintola Pikkuveljen.

CIMG5919-001.jpg

Pääruoka tuodaan pöytiin annoksina.

Ystäväpariskunta valitsi lounaslistalta lähitienoon kanaa lohkoperunoilla ja aurakastikkeella. Asiakas voi valita peruna-  ja kastikevaihtoehdon muutamasta sortista. Mehevää oli kana kuulemma.

CIMG5925.jpg

Minä valitsin pääruoaksi paistettua lohta viipaleperunoilla ja aurakastikkeella. Kovin oltiin kastikkeista samaa mieltä, vaikka tarjolla olisi siis ollut paria muutakin vaihtoehtoa. Lisäksi annoksissa oli oikein hyviä paahdettuja uunijuureksi. Ystävä sai houkuteltua minutkin nauttimaan lasillisen valkoviiniä...  Hyvää oli kala, oikein mehevää. Annos oli vaan sen verran iso, ettei sitä kokonaan jaksanut syödä. Vaikka perunat olivatkin hyviä, jäi niistä aika paljon lautaselle....

Jälkkäriksi nautittiin luomukahvia ja suklaamakeinen. Sitten jaksoikin lähteä shoppailemaan....

Kiitos ihanasta seurasta ystäville.