IMG_20221015_092309.jpg

Tämän kotoisan vadelma-valkosuklaatäytekakun tein ihan omalle porukalle syötäväksi jo jokunen aika sitten. Toki tästäkin saivat ystäväperheet maistiaiset. Valkosuklaa ei ole koskaan lukeutunut omiin lempparimakuihin, mutta koska sitä oli kertynyt useampi levy karkkikaappiin, päätin tehdä siitä vadelman kaveriksi kakkutäytteen.

IMG_20221002_013847.jpg

Pohja on tehty 0,7 ohjeella 5 isosta munasta. Pohjan paistoin 4 litran vuoassa.

IMG_20221015_085429.jpg

Valkosuklaamoussen ohjeen otin Suklaapossun blogista.

Ohje löytyy nimellä helppo valkosuklaamousse. Siihen tulee vain tuorejuustoa, valkosuklaata ja vispikermaa. Minä tein ohjeen yksinkertaisena ja meille täytekerrokset olivat ihan riittävän paksut vadelmien (näitä olisin voinut laittaa enemmänkin, käytin yhden rasian kahteen täyteväliin painaen vadelmat täytteeseen) kaveriksi. Meidän kakkuun tuli täytettä kahteen kerrokseen. Spritellä kostutin kakkukerroksia vähän. Täytin kakun samaan kelmutettuun vuokaan ylösalaisin missä olin pohjan paistanut. Kakku tekeytyi yön yli jääkaapissa. Komosin kakun tarjoiluvadille, päällystin ja koristelin. Alareunaan laitoin vielä rouhittua valkosuklaata.

Käykää tsekkaamassa valkosuklaamoussen ohje tästä linkistä.

IMG_20221015_092122~2.jpg

Kakun pinnalla on vispikemavaahtoa pikkasen sokerilla makeutettuna. Koristeeksi laitoin muutaman vadelman lisäksi kaikkea mitä karkkikaapista löytyi.

IMG_20221015_173155~2.jpgIMG_20221015_173008~2.jpg

Kakkua syötiin siskon porukoiden kanssa jälkiruokana tämän aterian jälkeen.