kalakeitto kuuluu tavallisista keitoista omiin lempparikeittoihin. voisin syödä sitä vaikka joka viikko....
Kalana useimmiten ihan vaan seiti ja perunan lisäksi tykkään laittaa porkkanaa antamaan väriä keittoon. Tämän keiton lämmin kellertävä väri tulee kurkumasta.
Keltainen kalakeitto
sopivasti vettä (noin 7 dl).
1 keltasipuli hienonnettuna
3 porkkanaa kuorittuna ja lanteiksi leikattuna
5 isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna
400 g pkt pakasteseitä kohmeisena kuutioiksi leikattuna
(ruoka)kermaa (2-3 dl... riippuen kuinka kermaisesta tykkää)
nokare voita
suolaa
currya
kurkumaa (laita aluksi vajaa ½ tl...yllättävän pieni määrä värjää keiton keltaiseksi)
sitruunapippuria
ruohosipulia ja tilliä...ihan reilusti
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sipulit ja porkkanat ja anna kypsyä 10 min. Lisää perunalohkot ja kypsennä ne lähes kypsiksi. Lisää kattilaan kalapalat ja ruokakerma ja anna kypsyä jotta kaikki on kypsää. Lisää keittoon kaikki mausteet ja anna sen tekeytyä muutama minuutti kannen alla poissa kuumalta levyltä. Tarkista makua ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoittele varovaisesti valmista keittoa, ettei kala muusaannu ihan olemattomiksi paloiksi.
Simppeliä, mutta hyvää.
Kommentit