Helppotekoinen kestosuosikkimme, silloin kun tekee mieli marjaisaa jälkiruokaa. Minä käytin syksyllä pakastamiani kotimaisia vadelmia (ostettuja), mutta marjaksi tähän käy mitkä vaan. Sitruunarahkan kirpakkuus ryhdistää makua, eikä maustetuja kermoja käytettäessä lisämakeutta tarvitse paljoakaan laittaa.
Sitruunainen vadelmarahka
(4 - 5 annosta)
1 prk sitruunarahkaa
2 dl vispikermaa (tai kuohua)
250 g kotimaisia vadelmia (minulla pakastevadelmia sulatettuna)
sokeria oman maun mukaan (voi käyttää myös tomusokeria)
Koristeeksi muutama vadelma
Valmistaminen
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Jätä muutama vadelma koristeeksi ja sekoita kaikki muut ainekset kermavaahdon sekaan. Lisää makeutta oman maun mukaiseksi. Annostele ja koristele marjoilla.
Kommentit