CIMG8119-002.jpg

Olen ostanut lähiaikoina aika monta kirsikkarasiallista tarkoituksena tehdä kirsikkaclafoutista, vaan aina olemme ehtineet syödä kirsikat ihan sellaisenaan herkkuna.... nyt kauppareissun jälkeen laitoin heti uunin päälle ja rupesin tekemään clafoutista jälkkäriksi.

Aikaisemmin olen tehnyt luumuclafoutista tällä ohjeella (sorry, kuva puuttuu), vaan nyt halusin ehdottomasti tehdä kirsikkaisen version. Netistä katselin erilaisia ohjeita ja päädyin täällä olleeseen ohjeeseen.

Kirsikkaclafoutis

(8 annosta = piirakkavuoallinen, halkaisija 26 cm)

4 munaa (3 isoa munaa varmaan piisaisi)

2½ dl täysmaitoa

1½ tl  vaniljasokeria

1 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

hyppysellinen suolaa

noin 250 g kirsikoita

Poista kirsikoista kivet ja asettele ne kevyesti voidellun (tai laita rypistetty leivinpaperi vuoan pohjalle) piirakkavuoan  pohjalle, leikkuupinta ylöspäin.

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin vaaleankeltaiseksi vaahdoksi.... minä tein tämän ihan vaan pallovatkaimella. Lisää vanilja ja maito ja sekoita. Ripottele sitten vehnäjauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina varovaisesti kirsikoiden päälle vuokaan....jos kirsikat lähtevät kellumaan, tasoita ne ympäri paistosta uudemman kerran. Paista clafoutis 175 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes taikina pullistelee kauniin kullanruskeana. Kurkkaa myös pohjalle, että sielläkin on paistopintaa. Anna clafoutiksen jäähtyä ja siivilöi sitten sen päälle tomusokeria. Clafoutiksen lisänä voisi tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Me söimme sen ihan tällaisenaan.

CIMG8101.jpg     CIMG8104-001.jpg

Tavalliseen piirakkavuokaan tehtynä ohjeella tulee sen verran paksu clafoutis, jotta kirsikanpuolikkaat lähtevät killumaan taikinaa kaadettaessa, joten ihan hyvin voisi tehdä niinkin että ensin taikina vuokaan ja sitten laittelee kirsikat tasaisesti...

CIMG8105.jpg

CIMG8116.jpg

Vasta tehtynä parhaimmillaan, joten tästä riitti ystäväperheellekkin maistiaiset.

Käykääs kurkkaamassa täältä mansikka-kirsikkaversiota.