IMG_20210627_181824.jpg

Lauantaina jäi grillailut tekemättä, kuin oltiin päivä Kalajoella, joten sunnuntaina sitten olikin valinnanvaraa, että mitä grilliin laitetaan. Päädyttiin possun ulkofileeseen, pekoniin kiedottuihin maisseihin, tomaatin puolikkaisiin, kasvishöystöön, loput aaton uudet perunat kuumennettiin erikseen (niiden pintaan laitettiin vain öljyä ja reilu suola ja pippuri).

IMG_20210627_174220.jpg

Possun ulkofileen puhdistin ja leikkasin siitä rasvaisimpia kohtia grillattavaksi Davelle. Ihmisille tulevan lihan leikkasin paksuiksi viipaleiksi. Maustoin lihat öljyyn sekoitetuilla valkosipulilla, mustapippurilla, paprika- ja sipulijauheilla, suolalla ja soijakastikkeella. Lihat maustuivat aamuvarhaisesta iltaan asti hyvin peitettyinä jääkaapissa. Grillattiin taas vasta formuloiden jälkeen.

IMG_20210627_175036.jpg

Maissintähkät puolitin ja kiedoin pekoniin. Pintaan mustapippuria myllystä. Olivat todella hyviä. Jopa kanssasyöjä, joka alussa hieman epäili tätä yhdistelmää totesi näiden olevan hyviä. Puolitin maissit, kun aattelin ettei jakseta syödä kokonaisia, noh kumpainenkin söi 2 puolikasta.

Minuakin huudeltiin apuun grillailuihin sekoittamaan kasvishöystöä. Se valmistuikin ekana, joten otin sen pois aikaisemmin, ettei menny ylikypsäksi.

IMG_20210627_181107.jpg

Kasvishöystö oli todella simppeliä mutta hyvää. Sipulin vihreitä varsia leikkelin saksilla vielä höystön pinnalle kypsentämisen jälkeen. Tässä on siis varhaiskaalia, punasipulia, paprikaa kahta väriä, loraus öljyä sekaan ja mausteena on vain suola ja mustapippuri.

IMG_20210627_181200.jpg

Lihat näyttävät aika tummilta, vaan ei ne olleet olleskaan ylikypsiä. Oikein mehukkaita ja maukkaita.

IMG_20210627_182135.jpg

Minulla omassa annoksessa jälleen kylmänä kastikkeena Arlan Thai chili jogurttikastiketta.

IMG_20210627_183436.jpg

Davelle kypsennetyt maustamattomat lihat leikkelin saksilla ihan pieniksi. Sai siis lihoista vain pienen osan grillauspäivänä.

IMG_20210627_184708.jpg

Kyllä maistui liha Davellekkin.