lauantai, 22. lokakuu 2011
Tämän herkun alkuperäinen ohje on Vaaleanpunainen nomparelli-blogista ( sorry vaaan, ei vieläkään linkitys pelaa... jumittuu koko postaus ja saa aina aloittaa alusta) ja onhan tätä jo monessa muussakin blogissa esitelty. Hyvää tämä onkin, kannattaa kokeilla.
Rapea omena-kaurapaistos
Vuokaan;
4-5 isoa omenaa kuorittuna ja lohkottuna ja päälle kanelia oman maun mukaisesti ( laitoin 1 tl)
Pinnalle kauraseos;
150 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
½ dl vaaleaa siirappia
½ dl kermaa tai maitoa
Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kaikki kauraseoksen ainekset keskenään. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita omenalohkot voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm) ja ripottele päälle kanelia. Levitä päälle taikina. Paista uunin keskiosassa n. 175 asteessa n. 30 minuuttia kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tarkoitus oli tehdä vaniljakastikekin itse, vaan helpolla mentiin kun kaapista löytyikin vanhanajan vaniljakastikepakkaus....toiste sitten kotitekoista kastiketta.
Kommentit