Tässäpä kiva pikkumakean ohje niille jotka tykkäävät hasselpähkinän mausta. Minulla ei ole mitään käsitystä mistä ovat nimensä saaneet tai mistä ohje on alkujaan...epäilin /muistelin ohjetta Raision ohjeeksi, mutta empä sitä heidän sivuiltaan löytänyt...
Nunnat
( n. 20 kpl)
Pohjat:
150 g voita tai leivontamargariinia
1½ dl sokeria
3 keltuaista
100 g hasselpähkinöitä jauheena
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
3 valkuaista
Kuorrutus:
1½ rkl vettä + 1 rkl pikakahvijauhetta TAI 1½ rkl valmista vahvaa kahvia
n. 2 dl siivilöityä tomusokeria
Koristeeksi: hasselpähkinän puolikkaita tai nomparelleja tai wiener nougat crushia tms.
Valmistaminen:
1. Kiehauta rasvaa ja sokeria muutama minuutti kattilassa koko ajan sekoittaen ja anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää joukkoon keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.
3. Lisää viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
4 . Jaa taikina pieniin alumiinifoliovuokiin tai paperivuokiin + muffinssipelti ja paista ne +175 asteessa 15-20 min, koosta riippuen. ( varo paistamasta liian kuiviksi)
5. Sekoita kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä se jäähtyneiden nunnien pinnalle haluamallasi tavalla.
6. Lisää haluamasi koriste nunnien pinnalle.
Osan nunnista paistoin paperivuoissa muffinssipellillä ja näissä on koristeena suklaaströsseleitä. Nunnat ovat ihania....kannattaa kokeilla.
Kommentit