CIMG1208-001.jpg

Mimmin keittiössä ollaan viimeisen viikon aika menty todella helpoilla ruoilla, johtuen ihan omasta olotilasta. Nykysellään teen kiusaukset alusta lähtien itse, vaan nyt käytin pakastimeen hätävaraksi ostamiani pakasteperunasuikaleita. Minusta nämäkin ovat parempia mitä peruna-sipuliseos. Makuasia tämäkin. Jos oikein helpolla haluaa päästä, niin kinkunkin vois tietenkin ostaa valmiiksi hienonnettuna, vaan tähän käytin pakastimesta löytyneen 350 g savukinkkupalasen. Ohjeella tulee aika kinkkuista kiusausta, joten perunoita voisi laittaa enemmänkin ja sillon nesteloraus kans lisää. Tällä kertaa nesteeksi laitoin sipulikermaa, joten aika vähillä mausteilla tuli maukasta kiusausta.

Helppo kinkkukiusaus

650 g perunasuikaleita (pakaste)

1 iso keltasipuli + loraus öljyä

350 g pala savukinkkua (tällä määrällä tulee runsaskinkkusta)

1 prk sipulikermaa (250 ml) + ½ dl maitoa

paprikajauhetta (laitoin reilu ½ tl)

mustapippuria myllystä (laitoin 8 kierrosta aika karkeaa)

1 pullea valkosipulin kynsi (raastoin)

(ripsaus suolaa? kinkuin suolaisuudesta riippuen)

Valmistaminen

Kuori ja hienonna sipuli, laita sekaan loraus ölyä ja mikroon kuvun alle pehmenemään 2 minuutikis.

Kuutio sinä aikana kinkku ja sekoita se perunasuikaleiden kanssa uunivuoassa.

Lisää pehmenneet sipulit ja mausteet ja sekoita seosta. Minä en laittanut suolaa ollenkaan, koska käyttämäni savukinkku on aika suolaista ja savunmakuista.

Kaada sipulikerma vuokaan. Huuhtaise purkki maidolla ja laita sekin kiusaukseen.

Laita kiusaus 200 asteiseen tavallisen uuniin (tai kiertoilma noin 175 astetta) kypsymään 40-60 minuutiksi riippuen mm miten laakeassa vuoassa ruoka on kypsymässä. Minulla kiusaus oli uunissa täyden tunnin.

CIMG1201.jpg

Pitäsköhän ruveta käymään keittiön kaapit ja oloskin vitriinikaapit tarkemmin läpi. Nimittäin löysin tälläisen ihan oman maun mukaisen uunivuoan vitriinikaapin perukoilta. Ei mitään mielikuvaa, milloin olen tämän saanut, lahjana olen kuitenkin tämän saanut, näin epäilen. Muistaskohan antaja? reunat eivät ole ruosteessa tms, kyllä ne on tuohon päälle noin pinnoitettu, että näyttäs vanhalta.

CIMG1211.jpg

Ei niin kaunista arkiruokaa, vaan hyvää oli vihersalaatin ja keitettyjen punajuurien kanssa. Ihan ajoi asiansa.

Lisäys:

Te jotka käytätte Vuodatuksen blogeja puhelimella, ootte varmaankin huomanneet uudistuksia mitä Vuodatuksessa on tehty? Minusta kaikkia noita ei ole ollut ennen mitä oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen alta löytyy.