CIMG9257.jpg

Kyllä kannatti penkoa toinen pakastin ihan pohjaa myöten. Sieltä nimittäin löytyi vielä muutama pussillinen mustikoita, joten päätin tehdä soppaa aamupuuron kaveriksi ja mustikkamuffinsseja. Tällaiset, ei niin makeat makeat leivonnaiset tulee meilläkin syötyä.

Mustikkamuffinssit

(ohjeella tulee 12 kpl muffinssipellin syvennyksissä paistettavia muffinsseja)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

1 dl maitoa

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

n.3dl mustikoita taikinaan ja vielä pinnalle ripoteltavaksi reilu dl.

Valmistaminen:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset paitsi mustikat ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Viimeiseksi lisää (jäiset) mustikat ja sekoita se sekaan nostellen. Älä sekoita turhan kauaa, jotta taikina ei värjäydy mustikan väriseksi.

Nostele taikina muffinssivuokiin esim kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Täytä 2/3 osaa vuosta..... tämän taikinan pitäisi olla passeli just 12 kpl.

Halutessasi ripottele vielä mustikoita muffinssien pinnalle.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseski. kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

CIMG9221.jpg

Ripottelin mustikoita vielä muffinssien päälle ennen uuniin laittamista. Eivät ole mitään kaunokaisia, mutta kaunistuvat kyllä paistuessaan.

CIMG9238.jpg

Koska käytin nyt tavallisen kokoisia muffinssivuokia, joutui vuoan irtoamista pikkasen avittamaan pienellä lastalla.