Tämän broilerikastikkeen valmistin kypsistä broilerin koipireisipalasista riivitystä lihasta... koipireisipalat muhivat uunissa 200 asteessa lähes 1½ tuntia... Meillä on aina "nelijalkainen paistovahti"( lue Dora) uunin edessä vahtimassa uunia kun on broileria uunissa kypysymässä... no, pitihän minun sitten tietenkin palkita Doran odotus ja vanha rouva söikin melkein yhden koipireisipalan..... onneksi jäi meille muillekkin...

1473712.jpg

Broileri-currykastike

3 kypsää broilerin koipireisipalasta -> irrota ja puhdista lihat

n. 25 g rasvaa

1 (kukkura) tl currya

½ dl vehnäjauhoja

4-5 dl maitoa ( osa ruokakermaa, jos haluat täyteläisemmän maun...)

suolaa

aromat-seosta

jauhettua valkopippuria

Sulata rasva kattilassa. Lisää curry ja anna sen kiehahtaa, varo polttamasta. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten maito ja kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet ja lihat ja kuumenna. Sekoittele silloin tällöin kuumentamisen aikana varovaisesti...jotta lihat eivät mene tuusan nuuskaksi = hajoa. Tarkista vielä maku. 

Me söimme broileri-currykastikkeen munanuudeleiden ( vesi kiehuvaksi ja siihen nuudelit ja kannen alle 3 min päästä vesi pois, ei siis keitetä...pakkauksessa ohje) ja herne-maissi-porkkanaseoksen ja vihersalaatin kera.