IMG_20220730_143134.jpg

Oman maa perunoiden kanssa syötiin helppoakin helpompaa uuniseitä.Tähän kalaruokaan ei tarvita montaakaan ainesta.

Helppo uunisei

400 g pakasteseitä (kohmeisena)

1 prk (=2½ dl) kolmen juuston ruokakermaa

kirsikkatomaatteja (minulla oli 12 kpl, vaan voi laittaa enemmänkin)

sipulin vihreitä varsia (lähes 1dl, jätä osa valmiin ruoan viimeistelyyn)

suolaa (noin ½ tl)

sitruunapippuria (reilu ½ tl)

(halutessaan tähän voisi lisätä pinnalle vielä juustoraastetta noin 1½ dl, vaan minä en nyt laittanut.

Valmistaminen

Laita pakastesei laakeaan uunivuokaan. Minä tykkään leikata annospalat pienemmiksi, vaan eihän se pakollista ole. (leikaan 1annosseipala = 8 pientä kuutiota)

Ripottele kalalle mausteet, hienonnetut sipulinvarret (jätä vähän koristeluun), laita pikkutomaatit kokonaisina kalapalojen väliin ja kaada juustokerma vuokaan. (Ripottele juustoraaste pinnalle)

Kypsennä 175-200 asteessa 40-50 min. Periaatteessa ruoka kyllä kypsyy jo puolessa tunnissa, jos kalan on paloitellut ja lämpö kuumemmalla, mutta me tykätään, että liemi kuohahtelee ja sakeutuu haihtuessaan.

IMG_20220730_140232.jpg

Meillä tämä riittää kolmelle syöjälle.

IMG_20220803_123104.jpg

Lisätty 4.8.2022. En olis kyllä alkukesästä uskonut, että pienet amppelitomaatit puskevat niin paljon satoa.

IMG_20220803_123052.jpg

Näitä napsitaan ohimennessä herkkupalaksi ihan tällaisenaan.