Oman maa perunoiden kanssa syötiin helppoakin helpompaa uuniseitä.Tähän kalaruokaan ei tarvita montaakaan ainesta.
Helppo uunisei
400 g pakasteseitä (kohmeisena)
1 prk (=2½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
kirsikkatomaatteja (minulla oli 12 kpl, vaan voi laittaa enemmänkin)
sipulin vihreitä varsia (lähes 1dl, jätä osa valmiin ruoan viimeistelyyn)
suolaa (noin ½ tl)
sitruunapippuria (reilu ½ tl)
(halutessaan tähän voisi lisätä pinnalle vielä juustoraastetta noin 1½ dl, vaan minä en nyt laittanut.
Valmistaminen
Laita pakastesei laakeaan uunivuokaan. Minä tykkään leikata annospalat pienemmiksi, vaan eihän se pakollista ole. (leikaan 1annosseipala = 8 pientä kuutiota)
Ripottele kalalle mausteet, hienonnetut sipulinvarret (jätä vähän koristeluun), laita pikkutomaatit kokonaisina kalapalojen väliin ja kaada juustokerma vuokaan. (Ripottele juustoraaste pinnalle)
Kypsennä 175-200 asteessa 40-50 min. Periaatteessa ruoka kyllä kypsyy jo puolessa tunnissa, jos kalan on paloitellut ja lämpö kuumemmalla, mutta me tykätään, että liemi kuohahtelee ja sakeutuu haihtuessaan.
Meillä tämä riittää kolmelle syöjälle.
Lisätty 4.8.2022. En olis kyllä alkukesästä uskonut, että pienet amppelitomaatit puskevat niin paljon satoa.
Näitä napsitaan ohimennessä herkkupalaksi ihan tällaisenaan.
Kommentit