CIMG3494.jpg

Tässäpä loput tällä samaisella kertaa tekemistäni pitkoista. Tein siis litran taikinan ja siitä 8 pitkoa.

Tämän pitkon täytteenä on kotitekoista omenapalatäytettä, mutta aivan ihanaa tulee tämänkin mallisesta pitkosta esim vaniljakreemi- tai maustettu rahka + sen päälle omenalohkoja ja mausteita versiosta. Kokeiltu on.

CIMG3458.jpg

Tämä mallihan on kierteinen malli tästä suorasta kääntelytavasta. Tätä kierteistä mallia on nyt lähiaikoina joissakin lehdissä näkynyt...oliskohan ollut Leivotaan lehdessä viimeksi.

CIMG3481.jpg

Hyvin kohonneet pitkot voidellaan munaseoksella (rakenne rikottu) ja koristellaan rae-tai hienolla sokerilla.

Täytetyt pitkot paistetaan 175-200 asteisessa uunissa 20-30 min . Paistoaika riippuu mm pitkon pulleudesta/koosta.

CIMG3500-001.jpg

CIMG3483.jpg

CIMG3522.jpg

CIMG3460.jpg

Tähän tällä kertaa rasva-.kaneli-sokeri-täytteiseen pitkoon saisi levy olla vieläkin leveämpi, jotta tulisi hieman pulleampi pitko.

CIMG3462.jpg

Tämä malli vaatii vielä harjoittelua ja hahmottamista miten pullea pitkosta valmiina tulee. Ensi kerralla paremmalla taidolla...

CIMG3468.jpg

CIMG3491.jpg

Helppo ja ihan kauniskin malli millä täytteellä tahansa.

CIMG3507.jpg

Osa näistäkin pitkoista meni rotinoihin ja loput jakelin ystäville maistiaisiksi.