Tuoreita yrttejä on laitettu nyt melkein ruokaan kun ruokaan, kun niitä pihallamme kasvatuslaatikoissa kasvaa....
Yriiset lihapullat/jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl nestettä (maito, vesi, vesi-kermaseos, kermaviili)
1 muna
1 iso keltasipuli hienonnettuna (+ freesattuna )
1 tl suolaa (laita vähän vajaa, jos tykkäät vähäsuolaisesta)
vajaa tl paprikajauhetta
1-2 valkosipulin kynttä
½ tl mustapippurirouhetta
1 jalapeno saksittuna ihan pieneksi siemenineen
tuoretta basilikaa, timjamia ja persiljaa hienonnettuna
Pannulla paistamiseen rasvaa
Sekoita neste + korppujauhot ja anna niiden turvota 5 min. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen seos. Kypsennä pieni pala mikrossa tai pannulla ja tarkista maku mieleiseksi. Pyörittele lihapulliksi tai muotoile pihveiksi. Paista paistinpannulla tilkassa öljyä/muuta rasvaa kypsiksi. Tai kypsennä pyörykä/pihvit uunissa 200-225 asteessa keskitasossa 25-20 min.
Minä tein samasta seoksesta 4 pihviä ja loput pyöryköiksi.
Kommentit