Jo pitkään on tehnyt mieli jotain kaaliruokaa. Useimmin tulee tehtyä laatikkoa tai keittoa, mutta nyt päädyin pataruokaan.
Tämä oli oikein hyvää, vaikka herneet ovatkin menettäneet kauniin vihreän värinsä....niin käy helposti, jos ruoka joutuu osottamaan lämpimänä syöjiä....
Jauheliha-kaalipata
900 g valkokaali paloiteltuna
n. 40 g rasvaa
2 sipulia hienonnettuna
500 g naudan jauhelihaa
4-5 dl vettä (minä tarvitsin vain 4 dl)
2 lihaliemikuutiota
n. ½ dl siirappia
suolaa ( reilu tl)
mustapipppuria muutama kierros myllystä
1 tl kuivattua meiramia ( enemmänkin voi laittaa)
1 pieni pss ( 200 g ) herne-maissi-porkkanaseosta ( olisin laittanut tätä 2 pss, mutta koska ei ollut, laitoin pelkkiä herneitä lisäksi)
2 dl pakasteherneitä
Minä tein tämän pataruoan alusta loppuun asti isolla kannellisella paistinpannulla.
Sulata rasva ja ruskistele/kuullota kevyesti hienoksi leikatut kaalit ja sipulit. Muutaman min. kuluttua lisää jauheliha mukaan ruskistumaan. Sitten lisää vesi + muut mausteet. Kansi päälle ja hauduttele kypsäksi, vajaan tunnin verran. Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Minä laitoin vettä hyvin maltillisesti, sillä halusin tästä pataa enkä keittoa. Lisää pakastekasvikset ja kypsentele vielä n. 15 min. Tarkista vielä maku.
Tällä ohjeella tulee aika iso annos pataa 5-6 annosta.
...eikä tullut kun 1 tiskattava ruoanlaittoastia....
Kommentit