Me söimme sipulista possupataa herne-perunasoseen ja salaatin kera.
Sipulinen possupata
400 g viljapossun palapaistilihoja kuutioina
2 isoa sipulia kuorittuna ja lohkottuina
rasvaa ruskistamiseen
n. 5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
n. ½ dl chilikastiketta
aromisuolaa, mustapippurirouhetta, suolaa
vajaa 1 dl hillosipuleita
vaaleaa Maizena-suurustetta
Ruskista lihat ja isot sipulilohkot paistinpannulla ja siirrä ainekset kattilaan. Lisää sekaan neste ja mausteet ja hauduta liha kypsäksi. Minä hauduttelin n. 1½ tuntia kannen alla, välillä sekoitellen ja kertaalleen nestettä lisäten. Sipuli hajoaa kypsentämisen aikana ja saostaa kastikkeen, suurusta ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Minä laitoin kuitenkin vähän Maizena-suurustetta. Laita hillosipulit sekaan ennen tai jälkeen suurustamisen, sen ei ole niin väliä...pelkkä kuumennus kastikkeen seassa riittää niille. Tarkista vielä maku.
Kommentit