Tänä kesänä on tullut grillailtua viljapossua eri muodoissaan aika usein... tällä kertaa sisäfilettä. Vihreän kesäkurpitsan suurkuluttajia meistä on kasn tullut. Nyt kesäkurpitsa meni grillattaviin nyytteihin perunan ja sipulin kanssa.

Grillattua viljapossun sisäfilettä kera kesäkurpitsa-peruna-sipulinyyttien ja grillattujen tomaattien

Grillattu viljapossun sisäfile

(2-3 annosta)

1 viljapossun maustamaton sisäfile ( painaa noin 500 g)

Maustamiseen: 1½ rkl soijakastiketta + 1½ rkl öljyä + 2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna + 1 tl aromat-seosta + ½ tl paprikajauhetta + mustapippuria myllystä ainakin 4 kierrosta.....

Sekoitetaan mausteseos. Puhdistetaan sisäfile ( kalvot pois). Kieritellään/hierotaan file mausteseoksella ja laitetaan file esim muovipussiin ja pussi jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi....tai vaikkapa yön yli. Ennen grillaamista liha otetaan ½ -1 tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön. Liha grillataan välillä käännellen n. 30 min -> ???  tarkkaa aikaa on niiin hankala laittaa ohjeeseen... kypsäksi, muttei kuivaksi.... meillä mies hoitelee tuon grillaamispuolen ja minä yritän pitää näppini poissa siitä hommasta. Kerran kävin kutsuttuna katsomassa filettä kaasugrillissä ja totesin että antaahan vielä kypsyä....... muttei minulla ole harmainta aavistusta grillin lämpötilasta....jotkut asiat vaan kannattaa jättää miesten hommaksi . Lihan annettiin tekeytyä hetken peitettynä ennen leikkaamista. Ja olipas hyvää!

Kesäkurpitsanyyteissä on kesäkurpitsan lisäksi muutama keitetty uusi peruna lohkottuina, runsaasti sipulia varsineen ja mausteina vaan suolaa + mustapippuria myllystä ja nokare voita. Käärästään nyytiksi ja grillataan 15-20 min. Grillimme kun ei kauhean iso ole, laitan tällaiset nyytit isommalle porukalle kuumassa uunissa ja hyviä tulee niinkin.