.... tai kuten nämä on nimetty maailman helpoimmiksi pikkuleiviksi. Ihan sitä en rohkene luvata, mutta erittäin helpotekoisia nämä kylläkin ovat palleroversiona tehdä. Alkuperäinen ohje lienee Rachel Allenin käsialaa, vaan minä otin ohjeen Namin pajasta.

Tässä kuvassa ovat viimeiset pikkuleivät purkin pohjalta kuvattuina uudemman kerran. Tietokoneiden kanssa kävi huonosti ja menetin aika paljon kuvia ( varmuuskopioita kyllä oli otettu, vaan kun kämmää niin sitten kämmää....)

 

Helpot pikkuleivät

225 g pehmeää voita ( huoneenlämpööistä, ei siis sulatettua)
110 g sokeria
275 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
(halutessasi esim: paloiteltua suklaata, kardemummaa, kanelia, inkivääriä, kuivattuja marjoja tai millä nyt sitten haluatkaan pikkuleivät maustaa... minä tein ekalla kertaa ihan naturel-versioita)

 
Kaikki ainekset sekaitetaan sekaisin vaikka ihan käsin. Taikinasta voidaan pyöritellä heti palloja mitkä sitten pellillä litistetään ohuemmiksi ( tein osan tällaisia ja osaan painoin haarukalla syvät suonteet yhteen suuntaan, sillä halusin jotain elävyyttä pikkuleipien pintaan)
 
Taikina voidaan myös kovettaa jääkaapissa, kaulita sitten levyksi ja ottaa muotilla halutun mallisia pikkuleipiä.... vaan  monet kokevat kaulitut pikkuleivät hankaliksi....tätä taikinaa en ole testannut kaulitsemisversiona, mutta palleroversi on erittäin helppo tehdä... ei tarvita edes jauhoja tekemiseen.
 
Paista pikkuleipiä n. 175 asteessa kullan ruskeiksi eli n.15 min uunista riippuen.... ja minä laitan perinteiseen tapaan kaksinkertaisen leivinpaperin pellille, niin ei tarvitse olla pikkuleivän pohjan liiasta tummumisesta huolissaan.

Minä tein näin ekalla kerralla ihan voisia peruspikkuleipiä n. 45 kpl annoksesta, vaan ensi kerralla laitan jotain makua antaavaa sekaan esim. kardemummaa tai suklaata.

Huom! pikkuleipien kannattaa antaa jäähtyä kunnolla, jotta pinta pysyy kauniin ehyenä.