1517888.jpg

Kinkkupiirakan pohjana kokeilin Valion piirakkapohjaa, pohjan ohje löytyy netistä esim täältä (sipuli-pekonipiirakan pohja) Piirakan täyte on oma sävellys...

 

Kinkkupiirakka

Pohja

1½ dl maitoa

1 muna

1/4 tl suolaa

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

50 g sulatettua rasvaa

Täyte

n. 200 g savukinkua pieninä kuutioina

5 cm pätkä purjoa hienonnettuna

2 munaa

2 dl kermaviiliä

½ dl ruokakermaa ( tai maitoa)

suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna ( maistui yllättävän paljon)

1 tl sinappia ( hieman enemmän?)

2 dl juustoraastetta ( minä käytin sinileima Emmentalia)

suippopaprikaa tai muuta paprikaa

Pohjan tekeminen; sekoita maito ja muna. Yhdistä kuivat ainekset toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita vaan sen verran että taikina on tasaista, älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille( vuoan halkaisija 26-28 cm)

Minä käytin 26 cm vuokaa ja mielestäni pohjan ei tarvitseisi olla ihan noin paksu..... Ensi kerralla teen isompaan vuokaa, vaikka täytettä tarvitseekin sitten enemmän.

Täytteen tekeminen; Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin ( paitsi ei paprikaa, jos haluat laittaa noin miten minä laitoin) Maistele täytettä. Jos et saata maistella raakana, niin kypsennä ihan pikkasen täytettä mikrossa ja maistele sitten...

Kaada täyte raakan pohjan päälle vuokaan ja levitä täyte tasaisesti joka kohtaan. Koristele pinta paprikalla. Paista piirakka n. 200 asteessa ( tai ihan vähän alle) n. 35 min uunin alimmalla tasolla.

1517887.jpg

En ollut varma tykkäävätkö kaikki piirakan syöjät paprikasta, joten laitoin paparikat vasta täytteen täälle renkaina.... no, tällä kertaa maillä söikin sitten kaikki paprikaa...

Minä leikkasin vielä taikinareunuksen saksilla enen kuin laitoin piirakan paistumaan...

1517889.jpg

Tykkäsimme piirakasta.

Pohjaa rupean käyttämään muihinkin suolaisiin piirakoihin...pohjaan voisi lisätä vaikka mausteitakin....