Tänä vuonna mentiin porkkanallatikon teossa näin helpolla eli tein herkun kaupan valmissoseesta.



Ohje on alkujaan Valion, vaan tein siihen joitain muutoksia, joten alla ohje miten minä tämän kipollisen laatikkoa tein. Ohjeella tehty määrä mahtuu kokonaan tähän yhteen uunivuokaan.


Porkkanalaatikko soseesta
(10 annosta)

1 litra Eila täysmaitoa
1½ dl puuroriisiä
1 kg valmista porkkanasosetta
2 munaa
väh. ½ dl siirappia (laitoin lorauksen lisää)
1½ - 2 tl suolaa (laitoin isomman mukaan)
valkopippuria myllystä 5 kierrosta
ripsaus jauhettua muskottia

pinnalle; 2 rkl korppujauhoja ja voita nokareina

Keitä ensin riisipuuro eli kuumenna maito kiehuvaksi, lisää riisit ja keittele kypsäksi miedolla lämmöllä. (vesihuadekattilassa ei puuro ainakaan pala pohjaan)
Lisää puuron sekaan porkkanasose ja sekoita kunnolla...samalla seos jäähtyy.
Lisä munat, siirappi ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Maistele ja lisää tarvittaessa makuja.
Laita laatikko vuokaan, pinnalle korppujauhoja ja voinokareita ja paista laatikkoa n. 50 min 175-200 asteisessa uunissa. Meillä tykätään ihan rapsakasti paistetusta laatikosta, siksi paistoin jonkun mielestä turhankin tummaksi.




     


Näiden kuvien myötä

MIMMIN KEITTIÖ TOIVOTTAA KAIKILLE OIKEIN  MUKAVAA JA MAKOISAA JOULUA.