CIMG0180-normal.jpg

Oikein passelia ruokaa kahvikakkujen leipomispäiväksi. Valmistuu siinä sivussa melkeinpä itsestään...

Ollakko nimi nyt sitten kaali-jauhelihakeitto vai jauheliha-kaalikeitto...lihaa tässä oli ihan reilusti.

Jauheliha-kaalikeitto

reilu 1 kg valkokaalia (tarkka paino oli puhdistamatonta 1,2 kg)

sopivasti vettä

2 lihaliemikuutiota

suolaa

paprikajauhetta

soijakastiketta

3 porkkanaa

400 g naudan jauhelihaa

1 oikein  iso keltasipuli

kuivattua meiramia

Puhdista ja paloittele valkokaali. Kuori porkkanat ja viipaloi ne (älä kuitenkaan kauhean ohuiksi). Kuumenna aluksi n. 1 litra vettä kiehuvaksi. Lisää siihen lihaliemikuutiot ja mausteita ja laita kaalit ja porkkanaviipaleet  hautumaan liemeen. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät nippa nappa. Anna kaalien kypsyä reilu ½  tuntia. Ruskista sinä aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisä ne kattilaan kaalin sekaan. Kypsennä kypsäksi ja lisää vettä tarvittaessa. Lisää kuivattu meirami lopussa jatarkista maku muutoinkin.

Meillä tästä syötiin kahtena päivänä ja hyvää oli lämmitettynäkin.