CIMG9133.jpg

Pari kertaa olen tätä piirakkaa tehnyt ja todennut sen pienin muutoksin ihan sopivaksi meille.

Alkuperäinen ohje on Raision.

CIMG9126.jpg

Tykkään sitruunan mausta ja meistä tässä maistui sitruunaisuus ihan riittävästi, vaikka laitoinkin puolet rahkasta maustamatonta. Jauhoina käytin tavallista puolikarkeaa vehnäjauhoja, en siin täysjyvävehnäjauhoja.

Tässäpä ohje kirjoitettuna miten minä piirakan teen.

Sitruunainen raparperipiirakka

(ohjeella tulee pellillinen. Minulla pellin koko on 34x37 cm)

Pohja:

300 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Taikinan päälle laitettavaksi:

9-10 dl raparperipaloja

Päällimmäiseksi tuleva seos:

1 pieni prk  (= 250 g) maustamatonta rahkaa

1 pieni prk (= 200 g) sitruunan makuista rahkaa

1 dl maitoa

1 dl sokeria

3 kananmunaa

Valmistaminen:

1. Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen.

2. Valmista taikina: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita sitten taikina tasaiseksi. Minä teen tällaiset pienet taikinat sähkövatkaimella.

3. Levitä taikina tasaisesti pellille, missä on leivinpaperi.

4. Levitä taikinan päälle raparperin palaset. Jos käytät pakastettua raparperia, ne voi laittaa jäisinä.

5. Sekoita päälle tulevan seoksen ainekset hyvin sekaisin ja levitä se piirakkaan tasaisesti, ihan reunoille asti.

6. Kypsennä piirakka tavallisen uunin keskitasolla 30-40 min. Varo paistamasta piirakkaa pinnaltaan liian tummaksi, mulle meinas käydä niin.

7. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Minusta maultaan parhaimmillaan ihan jääkaappikylmänä.

CIMG9142.jpg

Kunhan raparperit kasvaisivat, niin tätäkin piirakkaa tulee taas tehtyä.