CIMG7428-normal.jpg

Tätä helppotekoista ja hyvää kahvikakkua olen tehnyt monet kerrat aikaisemminkin ja ohjekin löytyy blogistani vuoden 2009 postauksista....vaan laitanpa ohjeen tähän uudemman kerran, kun tuosta ekasta on kuvat hävinneet...

Lisäys illemmalla....mitkä sitten löysinkin koneelta ja laitoin ekaan postaukseen kuvat paikoilleen. Pitäs joskus ehtiä/viitsiä yrittää vielä etsiä noita tuhoutuneita kuvia omalta koneelta tai Googlen kuvahaulla ja liitellä postauksiin...

 

Kardemummakakku

(paistoin kakun 1½ litran sydänvuoassa. Paistuessaan kakku täyttää vuoan piripintaan)

2 munaa

3 dl sokeria

2½ dl kermaa

1½ dl sulatettua voita

4 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl jauhettua kardemummaa

Sekoita munat, sokeri, kerma ja voisula tasaiseksi seokseksi. Lisää sekaan keskenään sekoitetut siivilöidyt kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina (voideltuun + jauhotettuun kakkuvuolaan. Paista kakku 150 -175 asteessa ( minulla oli pinnoitettu vuoka, joten paistoin vain 150 asteessa) n.50-60 minuuttia tavallisessa vastusuunissa alimmalla tasolla ritilän päällä. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä kakku. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

 

CIMG7425-normal.jpg

Tämä kakku vietiin viemisinä kyläpaikkaan yhdessä rusinapikkuleipien kanssa.