CIMG1481-normal.jpg

Viime viikonloppuna saimme siskoni porukat vieraaksi Kuopiosta ja sehän tietää silloin sitä, että jotain leivotaan. Tällä kertaa tehtiin vaihtokauppa....minä sain koko huushollin ikkunat putipuhtaiksi ja vastaavasti leivoin heille pullaa, kakkua ja omenapiirakkaa. Molemmat osapuolet olivat vaihtokauppaan tyytyväisiä.

Pulliksi valikoitui ihan tavallisia voisilmä vaniljapullia (kun ne nyt vaan ovat niin hyviä ja niihin ei kyllästy koskaan) ja jotain kaneipullaa...tällä kertaa perhosten muodossa.

Pullataikinan teen yleensä tällaisella ohjeella....

Pullataikina

1 litra maitoa/maitojuomaa

100 g tuore hiivaa

4 dl sokeria

2 tl suolaa (joskus laitan vähän enemmänkin....lähemmäs 3 tl)

2 rkl jauhettua kardemummaa

3 isoa munaa

200 -250 g sulatettua rasvaa

vehnäjauhoja

-> pehmoinen taikina, minkä kohotan ja leivon pulliksi. Pullien HYVÄ kohotus , munalla voitelu, koristelu sokerilla tms ja paisto 200-225 n. 15 min pullien koon ja ennenkaikkea pulleudesta riippuen. Hetken jäähdytys ja sitten nautitaan kylmän maidon kera.

 

Kaneliperhoset

Tarvitaan

kohonnutta pehmeää pullataikinaa

täytteeksi: pehmeää/sulatettua rasvaa ( en ole tässäkään enää niin ehdoton, teen milloin mitenkin), kanelia reilusti ja tietenkin sokeria.

 

CIMG1455-normal.jpg

taikinasta kaulitaan suorakaiteen mallinen levy mikä täytetään korvapuustien tapaan ja rullataan. Liitoskohta kannattaa nipistellä kiinni ja laittaa alas keskelle. Sitten vaan leikataan kuten PERINTEISET korvapuustit kolmioita, leveämmästä päästä melkein auki ja käännetään osatsivuille....taitaa selvitä kuvasta parhaiten, jos jollekin on tämä pullamalli vielä outo.

 

CIMG1458-normal.jpg

Perhoset kohotetaan hyvin, voidellaan munalla ja koristellaan esim. raesokerilla. Paistetaan 200-225 asteisessa uunissa 10-15 min..... pullat paistuvat äkkiä, koska ovat aika "littanoita", ohuita pullia. Kannattaa olla skarppina, ettei paista turhan kuiviksi. Minä yritin tehä pieniä perhosia, vaan ihan ihan hyvän kokosiahan noista tuli....

CIMG1485-normal.jpg

JÄÄHTYNEET pullat voip vaikka pinota jo päällekkäin....

 

CIMG1474-normal.jpg

Kolmesta pullasta onnistuin tekemään näin nätin....näyttää mielestäni vielä enemmän perhoselta.... vaan yritäppäs tieten tahtoen tehä tämmösiä, niin en varmasti sais aikaseksi.

 

 

CIMG1468-normal.jpg

Voisilmä vaniljapullissa on kohonneen pullan kuoppaan munalla voitelun jälkeen laitettu pala kovaa voita, vaniljasokeria ( yleensä jaan 1 tl vaniljasokeria 4 pullaan rasvan päälle) ja tällä kertaa ihan vaan tavallista hienoa sokeria reilulla kädellä päällimmäiseksi. Raesokeriakin voisi tietenkin käyttää, vaan jostain syystä tykkään voisilmä vaniljapullasta enemmän hienolla sokerilla.

 

CIMG1467-normal.jpg

Namskis!

Jäi näitä pullia onneksi meillekin, ihan kaikkia en pakannut siskolle.