CIMG6670-normal.jpg

... hyvin säilyvä ja kuljetustakin ( n.300 km) hyvin kestävä kakku.

Oma äitini täytti 1.3.13  85 vuotta ja me kaikki sisarukset matkustimme kotikonnuille veljeni mökille viettämään muutaman tunnin yhdessä äitiä juhlistaen.

Jotenkin mulle  lankesi taas  täytekakkujen teko... jälkiruokana syömämme kakun laitan myöhemmin tänne näkösälle... tämä pieni kakku matkasi Lapinlahdelle äitini omaan kotiin sunnuntaille ystävien, naapureiden yms kahvitteluhetkeen.

CIMG6658-normal.jpg

Pohjana on 4 munan sokerikakkupohja paistettuna sydänvuoassa.... kategorioista on mystillisesti hävinnyt kakkupohjakategoria... Googlettamalla kyllä löytyy.

Täytteenä kakussa on säilykepersikkaa + kotitekoista sitruunakiisseliä ( laitan ohjeen myöhemmin) ja toisessa välissä on ihan vaan mansikkamössöä ja kermavaahtoa....eli hyvin perinteisillä täytteillä mentiin. Meitin suku tykkää sitruunaisesta mausta kakussa... kostutuksenkin tein makeutetulla laimennetulla sitruunamehulla.

Pinnalla viinirypäleitä ja mandariinia ja kiille hyytelösokerista. Reunoille painoin kostean hyytelöpinnan päälle kookoshiutaleita.... hyvin retroa.

 

CIMG6676-normal.jpg

.... reunasta ei niin kauhean siistiä saa, kun laittaa vaan kiilteen ja kookoshiutaleet....vaan ei olla nyt kauhean krantulla päällä....