Porkkana-kesäkurpitsa-fetapihvien tekeminen on ollut listalla jo pitkään ja viimeinkin tänä aamuna sain aikaiseksi tehdä näitä. Ja kyllä kannatti. Menivät kevyesti ykköseksi tämän tyyppisistä pihveistä, mitä olen lähivuosina kokeillut. Näköjään tykkään porkkanaversiosta enemmän mitä pelkästään kesäkurpitsa-fetapihveistä ja nekin ovat todella hyviä.
Kokeiltava ohjeeni on Yhteishyvän sivuilta, vaan tietenkin jo tekovaiheessa sävelsin omiani, joten kirjoitan ohjeen kuten minä pihvit tein ja tulen jatkossakin tekemään.
Osan pihveistä paistoin lettupannulla ja loput tavallisella pannulla, koska halusin saada kaikki pihvit kerralla paistumaan.
Tällleen minä pihvit tein.
Porkkana-kesäkurpitsa-fetapihvit
(12 kpl)
200 g kuorittuja porkkanoita (kuorimaton paino on noin 250 g)
200 g kesäkurpitsaa (alkuperäisessä ohjeessa 100 g)
100 -125 g fetajuustoa (laitoin isomman määrän)
2 kpl isoja kananmunia
½ dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
suolaa (laitoin noin ½ tl, juustomäärä vaikuttaa suolaisuuteen)
mustapippuria (laitoin rouheena myllystä 7 kierrosta)
paprikajauhetta (noin ½ tl)
Valmistaminen:
Raasta puhdistetut kasvikset karkeaksi raasteeksi.
Yhdistä raasteet kulhossa, murustele fetajuusto joukkoon ja lisää kaikki muut ainekset. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia. Paista/kypsennä mikrossa pieni koepala ja tarkista maku mieleiseksesi.
Kuumenna rasva ohukaispannulla. Jaa massaa pannun koloihin ja painele pihveiksi. Myös tavallisella paistinpannulla voi paistaa.
Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Varo, etteivät pihvit tummu liikaa pinnalta.
Pannulla paistetuista ei niin säännöllisen mallisia tule, vaan eipä se makua haittaa.
Kenties jotain erilaisia mausteita voisi ensi kerralla kokeilla lisätä. Esim valkosipulifanit voisivat maltillisesti sitä varmasti laittaa näihin, samoin chili, savupaprika yms. passaisivat taatusti. Minä tykkäsin kyllä hurjan paljon ihan tällaisenaankin.
Kommentit