Kuva hieman vääristää keiton väriä, oli luonnossa keltaisempaa kurkuman ansiosta.
Keltainen kalakeitto
1 litra vettä
1 litra kuorittuja perunalohkoja
2 sipulia hienonnettuna (vihreine varsineen)
2 porkkanaa paloiteltuna
400 g pakasteseitä paloiteltuna
2 dl ruokakermaa
suolaa, tilliä, kurkumaa, aromat-seosta
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen porkkanaviipaleet ja sipulit ( lisää vihreät osat vasta lopussa), Kypsennä n. 5 min ja lisää sitten perunalohkot ja kypsennä ne lähes kypsäksi ( n. 15 min). Lisää kalapalat ja ruokakerma ja kypsennä keitto kypsäksi. Lisää mausteet ja sipulin vihreät varret hienonnettuna, maistele ja anna keiton tekeytyä kannen alla muutama minuutti. Älä enää keitä.
Ohjeella tulee 4-5 annosta.
Kommentit