IMG_20231102_164126_edit_32798214427330.

Tämän pienen suklaa-vadelmätäytekakun tein jo aikaa sitten ihan meille itellemme. Minulla oli eräästä kakkuprojekstista jäänyt pakastimeen 2 kaakaokakkupohjalevyä, tehty tällä ohjeella (pohja ja täyte) ja ne hyödynsin tähän kakkuun. Helpolla kun halusin päästä, laitoin täytteeksi ja kuorrutukseksi samaa suklaista ohjeessa olevaa seosta. Ja koska oman maun mukaan tein kakun, valikoitui marjaksi tietenkin vadelma. Ja onhan suklaa ja vadelma superihana yhdistelmä. Nyt en siis halunnut tehdä pelkästään suklaisella täytteellä kakkua.

IMG_20231102_104455_edit_32965300356016.

Vadelmat ovat pakastimesta kotimaisia vadelmia. Annoin niiden vaan sulaa kylmässä ja valutin varalta siivilässä ja laitoin ne kokonaisina suklaatäytteen päälle. Olivat pitrsakan makuisia sattumia kakussa.

IMG_20231102_104800.jpg

Tässä kakusa on siis välissä ja kuorrutuksena samaa suklaista seosta. Annoin kakun tekeentyä täytettynä kylmässä muutaman tunnin ja kuorrutus oli myös kylmässä, joten tietenkin se jähmettyi. Kuorrutusta varten löysytin hieman täytettä lisäämällä lorauksen juoksevaa kermaa sekaan, ettei kuorrutus ollut liian tönkköä. Seos kyllä tasoittuu, kun vaan sekoittaa rivakasti. Osan kuorrutuksesta käytin pursotukseen.

IMG_20231102_164153_edit_32730317040273.

Kakun koristeeksi päätyi herkkulaatikossa olevia karkkeja. Vadelmia en pinnalle halunnut laittaa, koska tahtovat kuitenkin vähän sotkea pinnalla. Tällä koristuksella kakku olis säilynyt jääkaapissa pitkäänkin, mutta meillä tämä tuli yllättäen syötyä jo kahden päivän aikana.

IMG_20231102_164138_edit_32768087459789.

Tämä kakku ei ole ollenkaan niin "äklömakeaa" mitä vois kuvitella. Vaikka ei nykysellään ylimpiä suklaanystäviä ollakkaan, niin tällainen kakku maistui omalle porukallenikin oikein hyvin.