Olimme porukalla ruokailemassa Sokeri-Jussin kievarissa (Oulu, Pikisaari)
Alkupalaksi olimme etukäteen valinneet Lappilaiset poroalkupalat, vaikka rössypottujakin olisi ollut tarjolla....
Lappilasiet poroalkupalat sisälsivät
- kylmäsavustettua poronpaistia, lämminsavustettua poronpaistia, metsäsienisalaattia, suolakurkkua ja karpalohyytelöä + vaaleaa leipää
Tykkäsin, vaikkakaan en kovin fanita poronlihaa....yhdessä sipulisen sienisalaatin ja makean kirpakan hyytelön oli oiva yhdistelmä.
Pääruoaksi olimme valinneet; Härkää Rocquefort
- sinihomejuustolla kuorrutettu grillattu härän sisäfileepihvi, Madeirakastiketta, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja ( tuli mieleen retromuistoja....näitä sitä paljon väänneltiin ravintojan keittiöllä joskus 80-luvulla) ja kermaisia valkosipuliperunoita (todella valkosipulisia)
Mulle maistui annos näin hyvin.... ja lihakin oli passelin kypsää annoksessani, toisin kuin muutamalla muulla....
Tämän ateriakokonaisuuden heikoin lenkki juomineen oli ehdottomasti jälkiruoka eli
- raikas jäädyke Pohjanlahden rannikon tyrnimarjoista, valkosuklaakastiketta
Missä maku....ulkonäkö? Ja kahvitkin saatiin ENNEN jälkiruokaa... kummallisia asioita tapahtuu suuressa maailmassa.
Kommentit