Helppo ja nopeatekoinen kasvisruoka sellaisenaan syötäväksi tai vaikka lisäkkeeksi liha- tai kalaruoalle.

Haudutettu juuresraaste

1 iso palsternakka

2 isoa porkkanaa

(pieni pala mukulaselleriä... jätä pois, jos et tykkää mausta)

2-3 rkl rasvaa

suolaa

rouhittua mustapipppuria

1½ - 2 dl ruokakermaa

hienonnettua persiljaa

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi raasteeksi. Sulata kattilan pohjalla rasva ja lisää raaste hautumaan muutamaksi minuutiksi välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja ruokakerma ja hauduta juuresraaste kypsäksi 10-15 min. Varo ettei ylikypsy. Lisää hienonnettu persilja sekaan ja tarkista vielä maku.

Hyvää tulee pelkästään maustamalla suolalla ja mustapippurilla, vaan jokainenhan voi lisätä mielimausteitaan esim valkosipulinen tai yrttinen versio on hyvää..... Myös erilaisilla maustetuilla kermoilla tai maustetuilla tuorejuustoilla/sulatejuustoilla saa vaihtelua ja lisämakua juuresraasteeseen.

Kokeilkaas!